Duckenfield blir tiltalt for drap?

Politisjef David Duckenfield ga ordren om å åpne portene som førte til at 96 Liverpool-supportere ble klemt ihjel på Hillsborough den 15.april 1989. Nå håper de etterlatte å få politisjefen tiltalt for uaktsomt drap.

Liverpool Echo skriver i dag at Hillsborough Family Support Group vurderer å kreve en ny rettssak mot politisjef Duckenfield, etter at nye og sterkere bevis har kommet for dagen som en følge av arbeidet til Hillsborough Independent Panel.

Duckenfield er en av flere individer og organisasjoner som var involvert i tragedien og den påfølgende dekkhistorien som la skylden på supporterne. Nå ønsker altså de etterlatte å gå rettens vei på nytt, for å få Duckenfield dømt for sine handlinger.

Etter tragedien var et faktum løy Duckenfield om det som skjedde, og påstod at Liverpool-supporterne brøt ned porten og forårsaket tragedien, når det i virkeligheten var han selv som hadde gitt ordre om at porten skulle åpnes. Duckenfield ble stevnet i en sivil rettsak i 2000, men juryen klarte ikke å komme til noen konklusjon i den rettsaken. Nå vil altså Hillsborough-familiene på nytt forsøke å få Duckenfield dømt for sine handlinger.

- Vi vet mye mer nå enn da vi gikk til sivil rettsak. En sak vi hele tiden følte ikke ble tatt alvorlig. Den gang hadde vi ikke en del av den informasjonen vi nå har. Mye har forandret seg. Når noen har gjort noe kriminelt bør de straffes for det, og det inkluderer slike som Duckenfield, sier HFSG-president Trevor Hicks til Echo.

David Duckenfield førtidspensjonerte seg i 1990 – altså året etter at tragedien fant sted - og grunnen som ble oppgitt til det var dårlig helse. 67-åringen bor nå nær Bournemouth. Han har aldri snakket offentlig om tragedien.