Echo: LFC betaler £7M for Rodgers og hans stab

Liverpool Echo skriver at det kostet Liverpool FC rundt £5M å løse Brendan Rodgers fra hans kontrakt med Swansea, og Anfield-klubben betaler ytterligere £2M for å få med seg tre medlemmer av han stab, nemlig Colin Pascoe, Glen Driscoll og Chris Davies.

Lokalavisen på Merseyside melder at det har pågått lange samtaler mellom partene det siste døgnet. Rodgers vil nå skrive under på en treårskontrakt med Anfield-klubben, og vil ifølge Echo bli presentert som Liverpool-manager i løpet av de neste 24 timene.

39-åringen vil altså bringe med seg tre mann fra sin stab på Liberty Stadium til Anfield. Det er hans assistentmanager i Swansea, Colin Pascoe, samt fysisk trener Glen Driscoll og Chris Davies. Sistnevnte er ekspert på matchanalyse.

Bridgend-fødte Pascoe spilte som aktiv til sammen nesten 500 ligakamper for Swansea (to perioder), Sunderland og Blackpool. Han debuterte for Swansea mot Brighton på Vetch Field i gamle 1.divisjon i 1983. Hans første kamp fra start for svanene var ironisk nok mot Liverpool på Anfield på hans 18-årsdag. Totalt spilte han 346 kamper og gjorde 73 mål for Swansea. Han var senere med på å spille Sunderland opp fra 3.divisjon til 2.divisjon. Han tilbrakte fem år i nordøst, før ble hentet tilbake til Swansea. To år senere gikk han til Blackpool og spilte der under Sam Allardyce sin ledelse. Etter endt profesjonell karriere bodde han i Port Talbot, og spilte amatørfotball for Merthyr Tydfil. Han spilte også en periode for FC Golden i Hong Kong. Han har trent de walisiske klubbene Carmarthen, Cardiff City og Port Talbot, før han ble hyret som trener i Swansea av Kenny Jackett. Pascoe har ti landskamper for Wales, og jobbet både under Roberto Martinez og Paulo Sousa på Liberty Stadium, før han ble forfremmet til assistentmanager av Brendan Rodgers.

Matchanalyse-ekspert Chris Davies sluttet seg til Swanseas trenerstab så sent som forrige sesong. Han var kaptein på Readings juniorlag da Brendan Rodgers var manager på Madejski Stadium. Han fikk landskamper for Wales på U17, U18 og U19-nivå, før han vraket fotballkarrieren til fordel for studier i Sports and Exercise Science ved Loughborough University. Etter endt utdanning tilbrakte han tre år i New Zealand, der han jobbet for Hawkes Bay United under ledelse av tidligere Wales-manager Bobby Gould. På Liberty Stadium har Davies hatt ansvaret for å levere matchstatistikk og info om kommende motstandere. Hans første sesong i Swansea endte altså med opprykk til Premier League.

Glen Driscoll var fysisk trener for førstelaget til Chelsea frem til 2011, under managere som Luis Felipe Scolari, Avram Grant, Guus Hiddink og Carlo Ancelotti. Før det jobbet han med London-klubbens ungdoms- og reservelag i en lignende rolle fra 2003. Han forlot London-klubben da Andre Villas-Boas ble manager i juni 2011. I oktober samme år ble han rekruttert av Swansea og sin tidligere kollega i Chelsea, Brendan Rodgers.