Enrique håper på flere scoringer

Jose Enrique scoret sitt første mål for Liverpool mot Wigan, og fikk en scoring tvilsomt annullert for offside mot Swansea. Nå håper han på flere scoringer i de kommende kampene.

Spanjolen trives i sin nye rolle som venstreving, og ser frem til kveldens kamp mot Tottenham.

- Manageren har fortalt Raheem og meg at vi må hjelpe til inne i feltet og score mål. Alle lag trenger å få folk inn i feltet. Når det slås innlegg trenger du folk i feltet, ellers vil ingen være der og avslutte angrepene. Så jeg forsøker å komme inn i feltet så ofte som mulig, sier Enrique til Liverpoolfc.com.

- I nesten alle kamper ser man mål som det jeg scoret mot Wigan, hvor spillere kommer nær målstreken og en touch er nok til å sette ballen i mål. Du trenger ikke å score fantastiske mål hele tiden. Jeg mener det er veldig viktig å komme i disse posisjonene, og få mål fra kort hold, fortsetter han.

- Jeg tror jeg kan score flere mål. Jeg var uheldig mot Swansea. Jeg vet fortsatt ikke om jeg var i offside eller ikke. Jeg har sett situasjonen to eller tre ganger alt, og jeg er ikke sikker. Men det tilhører fortiden, så jeg skal ikke tenke mer på det.

- Dersom jeg får fortsette å spille venstreving vil jeg definitivt forsøke å gjøre flere mål. Det er noe du må gjøre i en slik posisjon. Jeg liker å spille ving, fordi jeg liker å være med i angrep, akkurat som alle andre. De fleste foretrekker å angripe fremfor å forsvare seg. Det er bare normalt.

- Jeg trives virkelig med å spille sammen med Luis på topp, og jeg tror vi har en god kjemi. Vi forstår hverandre, og jeg setter virkelig pris på å spille sammen med ham.

I kveld gjester Liverpool White Hart Lane, og for Enrique er Tottenhams Gareth Bale en rollemodell i vingrollen.

- Jeg og Bale er ulike spillere, men jeg vil forsøke å hjelpe laget mitt slik han gjør i Tottenham. Ennå er jeg nok mer komfortabel som venstreback, fordi jeg har spilt der mesteparten av min karriere. Men selv som venstreback har jeg mye som jeg må bli bedre på. Som ving har jeg enda mer å jobbe med, fordi jeg kun har spilt noen få kamper der.

- Noen ganger blir jeg for defensiv. Jeg tenker som en venstreback, fordi det er min naturlige posisjon. Jeg burde blitt igjen lenger fremme for å satse på kontringer. Dersom jeg blir bedre på disse tingene, vil jeg også forbedre spillet mitt totalt sett.

Enrique føler at det er et helt annet Liverpool-lag som gjester White Hart Lane i kveld, i forhold til det laget som tapte 4-0 i nord-London i fjor.

- Jeg husker den kampen godt. Det var en av de verste kampene jeg har spilt i etter overgangen til Liverpool. Jeg mener vi har blitt mye bedre siden den gang, ettersom vi har flere nye spillere i troppen nå. Man ser hvordan vi har mye ballinnehav i kampene nå, og vi jobber fortsatt hardt for å bli enda bedre, akkurat som alle lag med en ny manager. Men vi har et godt lag. Vi kan slå dem. Jeg er overbevist om at vi kan reise til White Hart Lane og slå Tottenham.