Enrique jublende glad for scoring og seier

Jose Enrique var en meget lykkelig mann etter å ha gjort sitt første mål for Liverpool i 3-0 seieren over Wigan i går.

Enrique satte inn Liverpools siste mål midtveis i annen omgang, og dette var også spanjolens første Premier League-mål.

- Jeg er veldig glad. Ikke først og fremst for målet mitt, men for de tre poengene. Jeg synes vi har spilt bra denne sesongen, og hadde fortjent flere poeng. Vi må fortsette å spille som dette, for da tror jeg poengene vil komme, uttaler Enrique til Liverpoolfc.com.

- Jeg er selvsagt glad for å ha scoret mål også. Jeg skal bli pappa snart, og det er ikke mange ukene før min sønn blir født, så dette var for ham. Det var en god følelse.

Enriques første mål for Liverpool kom i hans 53. kamp for klubben.

- Det første jeg tenkte på å gjøre da jeg satte ballen i mål var å sette tommelfingeren i munnen, men så ble jeg usikker på hvordan jeg skulle feire fordi jeg scorer jo egentlig ikke mål!

- Det viktigste var at vi tok tre nye poeng. Jeg er glad for scoringen, men det handler om laget.

Enrique spilte en svært god kamp i går, og slo også pasningen som Luis Suarez gjorde Liverpools andre mål på.

- Det kommer ikke som noen overraskelse på meg og mine lagkamerater at Luis har gjort 13 mål så langt, for vi kjenner ham så godt. Han er en stor spiller, og en nøkkelspiller for oss. Alle spisser har sine formtopper, og Luis har sin formtopp nå. Han scorer hele tiden, både for oss og Uruguay. Vi håper han kan fortsette slik lenge.

Enrique spilte venstreving i gårsdagens kamp, i stedet for sin vante venstreback-rolle, og trivdes med det.

- Det var bra. Da jeg var yngre spilte jeg mye i den posisjonen. Jeg foretrekker å spille venstreback, fordi jeg er mer komfortabel der, ettersom jeg har spilt der hele livet. Jeg liker meg der, men jeg kan ikke si at jeg ikke liker å spille lenger frem på banen slik som mot Wigan. Spesielt ikke når jeg scorer ett mål og slår en målgivende pasning. Dersom manageren ønsker å bruke meg der, så vil jeg spille der han ber meg om.

- Med denne manageren får jeg gå fremover til og med når jeg spiller venstreback, fordi han liker at sidebackene er med i angrep. Akkurat som Glen Johnson var. Det er ikke så stor forskjell på å spille sideback og ving.

- Spillestilen manageren ønsker at vi skal benytte, tiki taka, er storartet. Det vil ta tid, men vi har spilt med denne stilen en stund nå og jeg mener det begynner å vises ute på banen.

Liverpool er nå ubeseiret i de sju siste ligakampene, og har klatret til 11.plass på tabellen.

- Det var veldig viktig at vi tok det ene poenget mot Chelsea sist helg. Det ga oss selvtillit og troen på at vi kan konkurrere med hvem det skal være. Nå har vi slått Wigan, og jeg mener vi fortjente de tre poengene. Dersom vi kan fortsette å spille som dette håper jeg vi kan plukke flere poeng, avslutter 26-åringen.