Enrique øyner titler

Jose Enrique håper å bidra til å bringe Liverpool tilbake til toppen i europeisk fotball, og han ønsker å starte med å prøve å vinne denne sesongens Europa League.

- Liverpool var tidligere slik Barcelona er nå, forklarte spanjolen på dagens pressekonferanse i Udine.

- Det var det beste laget og vant fem ganger i Champions League (Serievinnercupen).

- Det er klart at vi er ikke på det samme nivået nå, og det er umulig å sammenligne med den gangen, men det er hvor vi ønsker å være.

- Vi har imidlertid den rette manageren, de rette spillerne og med penger fra eierne håper vi at vi så fort som mulig kan komme tilbake og kjempe om slike titler.

Bare seier borte mot Udinese vil garantere at Liverpool er blant de 32 lagene som er videre i Europa League. Skulle man ryke ut vil det være tredje gang på 11 forsøk at man ikke kommer seg videre fra et gruppespill.

- Jeg ønsker å spille i Europa League. Det er ikke en «komisk» turnering, det er et privilegium og jeg er av den oppfatning av at alle ønsker å spille i den, svarer Enrique på antydninger om at Liverpool kunne være tjent med å kunne konsentrere seg om ligaen på nyåret.

- Det er derfor vi har tatt med oss en sterk tropp da vi ønsker å være med i cupspillet.

- Dette er ikke Champions League, som uten tvil er det største og det beste, men det er en annen turnering og en annen tittel som du kan vinne.

- For spillerne og fansen er det en cup som du er med i så hvorfor ikke prøve å vinne den?

- Liverpool vil aller helst være i Champions League, men vi spiller fortsatt i Europa mot lag som Udinese, og det er hvor vi ønsker å være.