Eventuelle finalebilletter Wembley

Supporterklubben får mange spørsmål om hva som kommer til å skje i forhold til kampbillett i forbindelse med en eventuell finale på Wembley i slutten av februar. Vi har sendt spørsmålet videre til Ving og daglig leder i LFCSCSB.

Hvis Liverpool FCs gode semifinalestatistikk på hjemmebane står oss bi i kveld er de røde tilbake på Wembley for første gang siden 1996. Det er også første finale siden 2007. Mange vil naturligvis være interessert i en finalebillett og vi har spurt vår samarbeidspartner på reiser om hva de eventuelt vil kunne tilby?

Svein Erik Bjørheim sier til Liverpool.no at de allerede har merket pågang fra medlemmer som lurer på om det vil være turpakker tilgjengelig til en eventuell finale.
- Vi har foreløpig valgt å svare at vi dessverre ikke har turpakker til den kampen. Det er basert på det vi vet nå. Vi er, som mange vet, en offisiell samarbeidspartner med LFC og i kontrakten ligger det ingenting om finalebilletter. Kontrakten omhandler kun hjemmekamper på Anfield.

Virker ikke det litt merkelig at dere ikke har noe å tilby når andre aktører vil kunne gjøre det?
- Det har du helt rett i. For oss er det imidlertid viktig å kunne opptre ryddig og profesjonelt i forhold til det regelverket LFC har. Som mange vet er det strenge regler for hvordan finalebilletter vil bli distribuert. For Ving vil det ikke være aktuelt å kjøpe kampbilletter via stråmenn og lage pakker ut i fra det. Vi må forholde oss lojalt i forhold regelverket LFC har. Med andre ord vil det ikke bli laget turpakker til finalen hvis billettene ikke kommer rett fra klubben.

Vil dere likevel ikke gjøre et forsøk på å gå i dialog med klubben siden dere representerer en så stor supporterklubb?
- Vi har allerede sendt en henvendelse og meldt vår interesse naturligvis. Ingenting er enda skrevet inn i stein. Det er jo uansett viktig å være proaktiv og videreformidle den interesse det er her hjemme for en eventuell finale. Foreløpig har vi valgt å være defensive og svar negativt på de henvendelsene som har kommet på mail og telefon. Dette fordi vi ikke ønsker å bygge opp forventninger som vi ikke kan innfri. Vi vil naturligvis være raske med å informere her på liverpool.no hvis det skulle komme en kontra. Det som er sikkert er at heller ingen andre norske reisebyråer vil få billetter til kampen hvis ikke vi får det.

Supporterklubbens daglige leder, Tore Hansen, sier det med billetter er like vanskelig hver gang vi kommer til en finale.
- Det er omtrent like hjerteskjærende hver gang det kommer slike storkamper. Noen få vil trolig være kvalifisert igjennom Priority Rights, sesongkort eller Fan Card med nok lojalitet. For det store flertallet vil de være avhengig av det som finnes i markedet. Erfaringsmessig koster det dyrt og vi oppfordrer som vanlig alle til å være forsiktige. Det vil også denne gangen være mange falske billetter i omløp. Noen blir garantert lurt også denne gangen. Bruk sunn fornuft.

Er det ikke noe Supporterklubben kan gjøre for å presse på for å skaffe billetter til de snart 40.000 medlemmene her hjemme?
- Godt spørsmål. Akkurat på dette området er det likevel vanskelig. Spørsmålet om hvordan billettene blir fordelt blir fulgt med argusøyer av mange. Som supporterklubb får vi ingen billetter til kampen til tross for at det er litt enklere med billetter til ligacupen enn FA-cupen. Kvoten er større. Husk at mange vanlige kampgåere garantert heller ikke vil få billett, selv om de har vært på nesten alt av kamper de siste årene. Det vil rett og slett ikke være nok billetter. Derfor må LFC forvisse seg om at salget skjer på en så rettferdig måte som mulig. Vi forventer at lojalitetsprinsippet som vanlig vil ligge i bunn. Hvis for eksempel Ving skulle få noen finalebilletter vil det komme fra «partnerkvoten» og ikke «supporterkvoten». Vi får vente og se hva som skjer.