FA hyller arbeidet til Hillsborough-panelet

Etter at sannheten om Hillsborough-tragedien kom for en dag i går, og Liverpools supportere ble renvasket for skyld i tragedien, har mange etterlyst en respons fra det engelske fotballforbundet. Nå har responsen kommet, uten at FA ber om unnskyldning eller tar noen form for ansvar eller selvkritikk for tragedien.

Mange Liverpool-supportere er av den formening at fotballforbundet også må ta en stor del av ansvaret for Hillsborough-tragedien, etter å ha arrangert semifinalen på en uegnet stadion uten gyldig sikkerhetssertifikat.

Fotballforbundet har nå lagt ut følgende uttale på sine offisielle nettsider:

«Etter å ha mottatt gårsdagens rapport i sin helhet ønsker fotballforbundet å hylle Hillsborough Independent Panel for den omfattende og profesjonelle jobben de har gjort.

Det er også viktig at FA erkjenner den utrettelige standhaftigheten så mange har vist, og spesielt Hillsborough Family Support Group.

Vi hilser publiseringen av rapporten velkommen, og også de påfølgende kommentarer fra statsministeren og opposisjonslederen.

FA vil gjenta hvor triste og sorgfulle vi er over de forferdelige scenene som utspant seg den 15.april 1989.

Organisasjonens tanker går nå til familiene til alle de som mistet livet under slike forferdelige omstendigheter, og også til alle forbundet med Liverpool by.

I 23 år har familiene båret på en ufattelig smerte, og vi har uforbeholden sympati med dem.

FA har samarbeidet fullstendig med panelet gjennom denne prosessen, og har frigitt alle dokumenter slik det var ønske om.

Fotballforbundet og engelsk fotball har forandret seg enormt, og har lært mange lekser i løpet av de siste 23 årene. Man har kommet langt når det gjelder sikkerhet og har investert i bedre fasiliteter, og engelsk fotball er nå mye tryggere og et hyggeligere miljø for supportere.»