FA tar affære etter Suarez-hets

Swansea-stopper Ashley Williams kan bli straffet av det engelske fotballforbundet etter å ha rettet kraftig skyts mot Luis Suarez i sin nye bok.

Telegraph melder at fotballforbundet vurderer om de skal foreta seg noe i anledning den kraftige kritikken Williams retter mot Suarez i boken «My Premier League Diary». En bok som blir sluppet samtidig som Liverpool gjester Swansea i helgen.

Williams skriver blant annet: «
Suarez filmer mer enn noen annen spiller jeg har spilt mot tidligere – det var så ille at jeg ble oppriktig sjokkert. Gjennom hele kampen kastet hans seg ned og skrek hver gang han fikk sjansen. Suarez har en aura som sier «jeg skal ikke røres», og hans måte å være på og oppførsel gjorde at jeg fikk lyst til å slå ham ned. Jeg vil gå så langt som å si at holdningen han gikk til kampen med, med total forakt for oss alle, gjør at han er milevis foran alle andre spillere jeg virkelig har mislikt etter at jeg kom til Premier League.»

Lenger ut i boken skriver Williams:
«Filming har selvsagt blitt mer og mer en del av spillet de siste årene, og som forsvarer må du være klar over dette. Men selv spillere du vet liker å filme venter i det minste til noen er nær dem, eller det er kontakt. Det gjør ikke Suarez. Et par ganger hørte jeg ham skrike, og i neste øyeblikk så jeg ham ligge å rulle på bakken, og jeg kunne ikke skjønne at det hadde vært kontakt. Selv dommer Phil Dowd fikk nok av dette, og sa på et tidspunkt til ham: «Du gjør dette for ofte, Luis». Det triste er at han er en strålende spiller, og jeg setter ham høyt som spiller, men han har bare en holdning som jeg ikke kan fordra hos en fotballkollega. Etter å ha spilt mot ham to ganger nå, må jeg bare si at jeg ikke liker fyren. I bunn og grunn har jeg ingenting til overs for fyren i det hele tatt.»

Brendan Rodgers, som var manager for Williams i fjor, sier han er overrasket over de sterke kommentarene.

- Min oppfatning etter å ha jobbet med Ash er at han er en ansvarlig, moden spiller. Han er landslagskaptein. Når jeg så disse kommentarene ble jeg veldig overrasket over dem, siteres Liverpool-manageren av Telegraph.

- Jeg er sikker på at han ikke mente det på den måten det fremstår her. Han er en god gutt. Kanskje det var noe han ikke mente skulle komme på trykk?

Telegraph skriver at fotballforbundet sannsynligvis vil be Williams om å forklare bemerkningene. De har tidligere slått ned på provokative kommentarer som har blitt publisert i kommentarer og biografier.