Familiene bekymret over treg etterforsking

Representer for de etterlatte etter Hillsborough har uttrykt bekymring over at etterforskingen av de polititjenestemenn involvert i tragedien tar for lang tid.

Samtidig med at parlamentet stemte for å opprette en lov som vil kunne tvinge polititjenestemenn/kvinner og etater til å måtte stå foran en uavhengig klagenemd (IPCC) angående politisaker, har representanter for de etterlatte etter Hillsborough uttrykt bekymring over at det tar lang tid før de som var i tjeneste i forbindelse med tragedien blir etterforsket.

- Vi er veldig ivrige etter at IPPC skal samarbeide med annen etterforsking som pågår. Vi er urolige for at det ikke blir gjort nok fremgang i forhold til et slikt samarbeid. Familiene har ventet lenge for å kunne se at noen blir holdt til ansvar, forklarte Lord Falconer til Liverpool Echo, som representerer Hillsborough Family Support Group.

- Vi forlot et møte med IPCC bekymret over fremgangen. Vår bekymring er at det istedenfor å bli fokusert på familiene, prøver man å opprettholde sin egen posisjon i forhold til det totale bildet.

- Dette er imidlertid et problem som kan la seg løse, og vi ønsker at det skal bli løst hurtig.

- I forhold til målsettingen til IPCC så søker de kun etterforsking av ettervirkningene av katastrofen, uttaler Sheila Coleman hos Hillsborough Justice Campaign.

- De har identifisert syv tjenestemenn som var involvert i å åpne porten. De har vært et tema for politiets klagenemd tidligere, men nå har IPCC makten til å gjøre noe med det.

- IPCC har sagt at de ikke har noe imot noen form for gransking (av sin egen etterforskning), men de vil ikke tillate noen å ha full oversikt.

- Vi føler fortsatt at det burde være en person eller en gruppe av personer som blir gitt innblikk i deres etterforskning for å sikre åpenhet. Det er en fortsatt en bekymring for HJC at det tar tid å få i stand en etterforskning. Vi behøver å få personell på plass og at etterforskningen kan komme i gang med stabil og effektiv fart.