Ferguson vil ha slutt på hatet

I kjølvannet av rapporten til Hillsborough Independent Panel håper Manchester United-manager Alex Ferguson at det skal bli slutt på den hatske stemningen mellom tilhengere av hans egen klubb og Liverpools supportere.

De to klubbene har vært bitre rivaler både på og utenfor banen i en årrekke, men etter at Liverpools supportere ble fullstendig renvasket for skyld i Hillsborough-tragedien denne uken håper nå United-manageren på et bedre forhold mellom de to lags supportere i tiden som kommer.

- Vi er to store klubber, vi og Liverpool. Vi burde forstå hverandres problemer og historie. Det vil nå kanskje bli satt en sluttstrek når det gjelder upassende oppførsel mot hverandre, uttalte Ferguson på sin pressekonferanse foran Manchester Uniteds kamp mot Wigan.

- Man burde ikke ha behøvd denne rapporten for at begge lags fans skulle slutte med sanger og tilrop om hverandres tragedier. Det faktum at vi spiller mot dem nå like etter at rapporten ble offentliggjort vil imidlertid sette fokus på dette.

- Begge klubber har opplevd at mange menneskeliv har gått tapt gjennom fotballen, og jeg håper det kan settes en sluttstrek for upassende oppførsel nå. Ryktet til begge klubbene fortjener det. Vi håper at fansen kan oppføre seg, støtte laget sitt og la det bli med det. Men vi får se, siteres United-manageren i Mirror.