Finale mot hjembyens lag

Søndag vil hjembyens lag stå på motsatt banehalvdel. En av hans gamle arbeidsgivere. Akkurat det tenker imidlertid Craig Bellamy ikke så mye på.

Bellamy skal forsøke å vinne sitt første trofe av betydning i engelsk fotball på søndag. Fra før har han bare en Charity Shield-medalje og et skotsk cupmesterskap på merittlisten. 32-åringen regner med å bli skadefri i tide til å kunne bli inkludert i finaletroppen.

- Jeg har hatt en flott karriere. Om jeg definerer karrieren min ut fra antall trofeer jeg har vunnet? På ingen måte. Det kommer jeg aldri til å gjøre. Jeg prøver bare å vinne hver eneste kamp, og dersom jeg vinner trofeer er det flott, uttalte Bellamy under dagens pressekonferanse på Anfield.

- Jeg er veldig heldig som har fått spille fotball. Jeg har oppnådd mer enn jeg noen gang drømte om. Noen nevnte et skotsk cupmesterskap, men jeg aner ikke engang hvor den medaljen befinner seg.

- Jeg har følt meg så avslappet i mitt spill denne sesongen. Jeg har prøvd å sette pris på fotballen så mye som jeg kan, for karrieren vil ikke vare evig. Jeg er veldig heldig som har innsett dette mens jeg ennå er aktiv. Jeg tar en dag om gangen. Noen føler kanskje press for å vinne trofeer, og vil se det som om man mislyktes om man ikke greier det. Slik er det ikke for meg. Det er holdningen jeg har hatt de siste månedene, og det er utrolig at jeg har kommet helt til en finale og tenkt slik hele tiden.

- Jeg skal fortsette med denne tilnærmingen til spillet. Jeg skal forsøke å jobbe så hardt jeg kan i hver eneste kamp, og dersom vi vinner er det flott. Dersom vi ikke vinner kan jeg likevel sette pris på det jeg gjorde, fordi jeg vet at jeg jobbet så hardt som jeg kunne og ga alt for laget.

Bellamy stod over søndagens kamp mot Brighton, fordi han bestemte seg for å få behandling av en skade foran et hektisk kampprogram fremover.

- Jeg er i fin form. Vi har en rekke kamper foran oss, ikke bare ligacupfinalen. Jeg skal spille en landskamp like etterpå, og så møter vi Arsenal. Det er et hektisk program nok engang, så det handlet om å få orden på denne skaden nå. Jeg begynner å trene igjen på torsdag, og føler meg i fin form for øyeblikket.

Bellamy spilte for nettopp Cardiff på lån hele forrige sesong. Dermed blir søndagens finale ekstra spesiell for hans vedkommende.

- Det blir en merkelig situasjon, for dette vil være første gang noensinne jeg spiller mot Cardiff. Faren min er Cardiff-supporter, og dette er klubben jeg pleide å følge da jeg var veldig ung. En av ambisjonene mine var å spille for dem, og jeg fikk gjort det. Det er merkelige sammentreff i fotball noen ganger.

- Jeg håper jeg blir involvert. Det er ikke sikkert jeg får spille. Vi får se om jeg får komme utpå eller ei.

- Det blir en flott finale. Fotballen kan være veldig uforutsigbar av og til. Jeg tenkte aldri på denne muligheten for å spille en cupfinale mot Cardiff. Men i år skjedde det bare.

- Dette er en ny mulighet for denne utrolige fotballklubben til å skrive mer historie og sanke flere medaljer og trofeer. Det blir en ny stor begivenhet for oss, og en utrolig begivenhet for Cardiff City.

- Som sagt hadde jeg en ambisjon om å spille for Cardiff City. Det skjedde ikke når jeg planla at det skulle skje. Jeg skulle ønske at det var i starten av min karriere. Det var ikke noe jeg absolutt måtte gjøre, men jeg fullførte likevel drømmen om å spille for dem, og jeg var veldig heldig som fikk gjøre det.

Journalistene ville vite om Bellamy kommer til å feire scoringen om han gjør mål mot sin gamle klubb.

- Det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg forsøkte å ikke gjøre det mot Manchester City også. Jeg forsøkte å holde igjen. Jeg feiret egentlig ikke. Men i nuet kan du ofte bli litt revet med. Uansett må jeg få spilletid før jeg kan tenke på å score mål!

- Vi har jobbet hardt for å komme til denne finalen. Alle spillerne har jobbet meget hardt for å nå dette målet. Vi har spilt på bortebane i alle runder. Stoke borte var vanskelig. Folk snakker om at denne turneringen ikke er den vanskeligste, men alle lagene vi har møtt har vært sterke. Stoke stilte med sitt beste lag, sett bort fra et par skader. Chelsea stilte med et sterkt lag på Stamford Bridge, og vi slo City over to kamper. Manchester City stilte selvsagt også med det beste mannskapet de hadde tilgjengelig.

- Vi har gjort oss fortjent til å spille denne finalen. Vi har gått offensivt til verks i denne turneringen, og forhåpentligvis avslutter vi med å vinne finalen.