Finaleseier gir gruppespillsplass

Liverpool er allerede klar for 3.kvalifiseringsrunde i Europa League, men vil få direkte innpass i gruppespillet ved seier i FA-cupen.

Liverpool sikret seg plass i 3. kvalifiseringsrunde i neste sesongs Europa League ved å gå til topps i Carling Cup. De kampene skal spilles 2. og 9. august. Med avansement venter også 4.kvalifseringsrunde med kamper 23. og 30. august.

Men seier mot Chelsea i FA-cupfinalen på Wembley vil føre til at Liverpool går direkte inn i gruppespillet i Europa League som starter 20. september. UEFA har foretatt noen endringer foran den kommende treårsperioden ved at cupvinnerne til de seks nasjonene som ligger øverst på UEFAs nasjonsranking får direkte innpass i gruppespillet. Dersom Liverpool skulle tape FA-cupfinalen samtidig som Chelsea tar en av Champions League-plassene, må de røde fortsatt starte i 3.kvalifiseringsrunde.

3.kvalifiseringsrunde starter kun få dager etter at Liverpool kommer hjem fra sin preseason-tur i Nord-Amerika. I tillegg kan enkelte spillere bli tatt ut til OL som arrangeres fra 27. juli til 12.august.