Fjerde kvartfinale for England

Engelskmennene bygger seg opp til morgendagens kvartfinale mot Italia. Av tre tidligere forsøk har England misset to ganger i å komme til semifinalen.

I 1968 endte de da regjerende verdensmesterne på 3.plass i EM, England beste plassering i turneringen. Sluttspillet den gang var imidlertid kun med fire lag, mens man etter gruppespill møtte hverandre hjemme og borte i kvartfinalen. Liverpools toppscorer Roger Hunt var eneste som fikk spilletid av konservative Alf Ramsey av de røde. I kvartfinalen spilte han begge kampene mot Spania. England vant 1-0 på Wembley etter scoring av Bobby Charlton, mens Martin Peters og Norman Hunter var målscorere da man også vant 2-1 i Spania.

I 1996 var England vertskap da «fotballen kom hjem». Etter mye bra spill i gruppespillet ble det en nokså kjedelig kamp i kvartfinalen, igjen mot Spania. Steve McManaman startet kampen, men ble byttet ut i 2. ekstraomgang med klubbkamerat Robbie Fowler. Med 0-0 etter 120 minutter ble det straffespark, hvor England for en gang skyld trakk det lengste strået. Shearer, Platt, Pearce og Gascoigne sørget for 4-2 fra straffemerket.

I 2004 møtte engelskmennene vertskapet Portugal i kvarten. Michael Owen ga England en tidlig ledelse, men Postiga utlignet mot slutten. I ekstraomgangene ble det nye scoringer fra Rui Costa og Lampard. Steven Gerrard startet også kampen, men ble byttet ut etter 81 minutter. Det stod 4-4 etter at hvert lag hadde tatt fem straffer, hvor David Beckham hadde misset og Owen var en av den som scoret. I sudden death misset Darius Vassell for England.