Fjorårets utvisning irriterer fortsatt Moyes

Everton-manager David Moyes bringer utvisningen av Jack Rodwell i fjorårets Merseyside-derby på bane igjen foran søndagens møte mellom de to rivalene.

Brendan Rodgers mener at svært mange dommeravgjørelser har gått mot Liverpool denne sesongen. David Moyes er av samme oppfatning når det gjelder Everton. Skotten hevder også at hans lag ble bortdømt i fjorårets lokaloppgjør mot Liverpool på Goodison Park.

Moyes må klare seg uten Steven Pienaar på søndag, etter at sør-afrikaneren pådro seg to gule kort og ble utvist mot QPR sist helg. Også det en avgjørelse som Moyes mener var feil.

- Det var en hårreisende avgjørelse. Det var det virkelig. Deres spiller sparket Steven Pienaar og Steven Pienaar ble straffet for det. Og man har ikke engang ringt meg og bedt om unnskyldning. Det finner jeg også vanskelig å takle. Men det har skjedd, og vi må komme oss videre, siteres Moyes av The Independent.

- Vi kunne hatt et par mål i Newcastle, Wigans første mål mot oss var offside, og så den avgjørelsen sist helg. Og vi kan gå tilbake til fjorårets derby hvor vi ble offer for en forferdelig avgjørelse da Jack Rodwell ble utvist, fortsetter Everton-manageren.

- Vi har fortsatt ikke fått noen unnskyldning for den avgjørelsen, verken fra dommeren eller lederen for dommerne, men slik er det. Den situasjonen er vi ferdige med nå, så jeg burde ikke snakke om den engang.

Rodwell ble utvist for en takling på Luis Suarez i fjor, og Moyes nøler ikke med å bruke akkurat dette faktum for hva det er verdt for Everton.

- Vi må være forsiktige. Folk kommer til å miste interessen for fotball dersom de må fortsette å se folk som kaster seg ned når ingen er borti dem. Jeg tror det er viktig at vi får dommere som er sterke nok til å identifisere hva som er en lovlig takling og hva som er en ulovlig takling. I fjorårets kamp kom vi svært dårlig ut takket være en håpløs dommeravgjørelse.

Marouane Fellaini kan være tilbake i spill for Everton på søndag, etter å ha stått over forrige helgs kamp grunnet en kneskade. Belgieren er nå tilbake i lett trening. Sideback Tony Hibbert kan også være tilbake etter en måned på sidelinja med en skade i baksiden av leggen.

- Fellaini har trent lett, så vi vil se hvordan det går med ham. Det er ikke sikkert han kan spille, men jeg tror han har en god sjanse. Det samme gjelder Tony Hibbert. Vi er ikke 100% sikre, men vi vil følge med på situasjonen hans, sier Moyes.

- Det vil bli vanskelig å erstatte Steven Pienaar, på grunn av det han gir til laget, og det gjør forrige helgs dommeravgjørelse enda verre. Dersom vi må klare oss uten både Pienaar og Fellaini, vil vi ha to store spillere ute.

Moyes har vunnet kun fire kamper mot Liverpool etter at han ble Everton-manager for ti år siden. Forrige sesong tapte Everton begge ligakampene, samt semifinalen i FA-cupen, mot de røde naboene.

Everton ligger seks poeng foran og åtte plasser over Liverpool foran søndagens kamp.

- Vi slo ikke Liverpool i fjor, men kom foran dem på tabellen. Vi spiller om tre viktige poeng, men akkurat disse poengene behøver ikke å utgjøre så enorm forskjell når det gjelder ligaposisjonen når sesongen er over.