Flanagan ute i kulden

Den unge høyrebacken Jon Flanagan står bokført med 15 førstelagskamper for Liverpool, men har ikke spilt noen offisielle førstelagskamper under Brendan Rodgers.

Det nærmeste scouseren har kommet en kamp under Rodgers' ledelse var da han var ubenyttet reserve i bortekampen mot Hearts i Europa League. Med Glen Johnson og Martin Kelly foran seg i køen kan det bli ligacupen og nettopp europaligaen som sikrer 19-åringen spilletid denne høsten.

Flanagan selv bebuder i alle fall at han står klar til å ta vare på sjansen når den byr seg.

- Jeg har jobbet med mitt defensive spill, og jeg synes jeg har blitt bedre. Forhåpentligvis har mitt offensive spill blitt bedre også. Det er et stort sprang fra reservelaget til førstelaget. Du trenger tid til å bli vant til førstelagsspill, sier høyrebacken til Liverpool Daily Post.

Flanagans første involvering med førstelaget var da han var ubenyttet reserve i en Europa League-kamp mot Steaua Bucharest i Romania i desember 2010.

- Jeg kom ikke inn, men det var stort bare å være der og se hvordan alt fungerte. Når du er ung får du et skikkelig løft bare av det å være inkludert i førstelagstroppen. Det hever selvtilliten din, og får deg til å tenke at du gjør noe riktig.

Siden den gang har altså Flanagan spilt 15 førstelagskamper for de røde, men nå er det lenge siden sist. Han har ikke figurert for førstelaget siden sin svært svake opptreden mot Blackburn Rovers i april, der han ble ofret allerede etter 26 minutters spill i forbindelse med utvisningen til Alexander Doni.