FN roser Liverpool FC

FN kommer med ros til Liverpool FC for klubbens engasjement i en treningsleir for unge afrikanere og palestinere denne uken.

Liverpool FC sendte trenere til treningsleiren, etter at klubben ble valgt av FN til å representere Premier League. De siste dagene har disse trenerne trent 30 ungdommer som jobber med frivillig sportsarbeid i ulike land. Målet er at disse frivillige ungdomene så skal returnere til sitt hjemland og praktisere det de har lært.

- Vi er veldig stolt over at Liverpool støtter oss, og er den første europeiske fotballklubben som involverer seg på denne måten. Jeg håper de nå vil fremstå som en rollemodell, og at andre storklubber vil følge etter, uttaler Wilfried Lemke, som er spesialrådgiver for FN, til Liverpoolfc.tv.

- Liverpool er en flott klubb. Alle i hele verden, spesielt de som er interessert i fotball, kjenner til Liverpool. Jeg følger med jobben som Liverpool gjør når det gjelder å ta samfunnsansvar. Det handler ikke bare om at de bidrar med penger, trenere og folk. De har også en merkevare som borger for kvalitet, med sin historie, tradisjoner og ekte fotballiv.

- Nå trenger vi støtte fra andre, men nå som vi har Liverpool ombord blir det enklere for oss.

Planen er at det skal arrangeres slike treningsleirer fire ganger for året fremover.

- Dette er et unikt konsept, som aldri har vært gjennomført tidligere noe sted i verden. Det er flott at veldig fattige folk som jobber med sport får en slik sjanse. Vi forandrer livene til disse menneskene. Vi har definitivt forandret 30 liv, og gitt dem en sjanse for fremtiden.

Treningsleiren er organisert av FN, Right to Play og Aspire Academy, og ble holdt i Qatar.

Leirleder Ivan Bravo er også takknemlig for Liverpools engasjement.

- Liverpool FC har en utrolig historie, og er globalt kjent. Lidenskap for fotball kan gjøre mye for samfunnet og for unge mennesker. Det at Liverpool FC er med oss inspirerer oss. Vi kan bidra med ressurser og visjoner, mens Liverpool bidrar med å gi disse unge menneskene mål å strebe mot. Sport er den eneste aktiviteten i verden som virkelig bringer folk fra ulike land sammen, på tvers av religioner og etniske grupperinger, uttaler Bravo.