Før kampen: Blackburn - Liverpool

Vertene ønsker inderlig å revansjere helgens tremålstap, og innkassere sårt tiltrengte poeng i nedrykksstriden. Liverpool jager sin første borteseier siden januar, men sliter på Ewood Park - historisk sett. Anthony Taylor dømmer.

Det vanskelige borteoppgjøret blir generalprøven før neste helgs FA-cupsemifinale på Wembley mot Everton. Blackburn har scoret seks mål mer enn Liverpool i serien denne sesongen, men de mangler kun ett på å ha sluppet inn dobbelt så mange som tirsdagens gjester. Kampen vises direkte på TV 2 Premier League HD1, tirsdag 10. april kl. 21.00. Studiosendinga på samme kanal begynner en halvtime før avspark.

Liverpool kommer fra en skuffende uavgjort mot formsvake Aston Villa på hjemmebane. Chris Herd sendte gjestene i føringen, allerede i det tiende minutt, og det skulle ta de røde over en time å utlikne. Luis Suárez pirket inn en retur fra Daniel Agger, noe som ga håp om vertenes første ligaseier siden begynnelsen av mars. Men supporterne rev nesten av seg topplokket idet sjanser etter sjanser ble misbrukt i avslutningsfasen. Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Andy Carroll var alle nær et seiersmål, men Shay Given holdt buret fritt for baller på overtid.

Blackburn fikk det imidlertid vanskeligere mot West Bromwich Albion på samme tidspunkt. Tross en verdig innsats mot Manchester United i runden før, fikk Steve Kean sine menn real juling på The Hawthorns. Chris Brunt vispet inn et hjørnespark etter sju minutter, og Gareth McAuley fikk hodet på ballen. Headingen gikk i mål, via svenske Martin Olsson. Gjestene nærmet seg utlikning, ved henholdsvis David Hoilett og David Dunn, men West Bromwich gikk til pause med ledelsen i behold. Omkring tjue minutter før slutt doblet Marc-Antoine Fortuné ledelsen, nok en gang etter et hjørnespark. Kampens tredje scoring stod Liam Rodgewell for, en ny scoring etter innlegg fra kant. Graham Dorrans slo flott inn til Ridgewell, som dro seg vekk fra sin oppasser. Blackburn-spilleren Anthony Modeste ble utvist i siste ordinære minutt, og franskmannen må dermed stå over mot Liverpool.

Underlegne på Ewood Park
Klubbene spilte mot hverandre på tradisjonelle Boxing Day i fjor, en kamp de aller fleste trodde skulle ende med rød triumf. Førstevalget på keeperplassen, Paul Robinson, var heller ikke friskmeldt etter en skade, og syttenårige Adam Hanley skulle få sin debut for klubben som den gang lå helt sist på tabellen. Hjemmelaget åpnet med mye balltrilling og dominerte det meste av banespillet, som forventet på Anfield, men de gulkledde gjestene hadde gjort sin lekse defensivt. Like før pause ble det også ubalanse i regnskapet for vertene. Morten Gamst Pedersen slo et hardt hjørnespark fra høyre, og på første stolpe forsøkte Charlie Adam å klarere på direkte. Isteden sleivsparket skotten såpass grovt at kula fant veien til eget nett, og Blackburn kunne ta med seg en ettmålsledelse til pause - nokså ufortjent etter spillets gang. Spillerne tok affære etter pausepraten, og utlikningen kom relativt hurtig, kun åtte minutter etter avspark av andre omgang. Martin Škrtel fikk lagt ballen mot bakre stolpe etter et hjørnespark, og Maxi Rodríguez headet lærkula i mål fra kloss hold. Frustrasjonen tok nesten overhånd mot slutten av kampen, vertet maktet ikke å dytte ballen forbi unge Hanley i buret. Kampen endte med ett mål til hvert av lagene.

Den andre kampen Anfield-klubben spilte i 2011 var på Ewood Park. Det er forrige gang Liverpool var på besøk hos Blackburn, en kamp som ble Roy Hodgson sin siste som rød manager. Martin Olsson åpnet kvelden med å trille kula mellom føttene på Pepe Reina, en drøy halvtime ut i kampen. Benjani Mwaruwari doblet ledelsen seks minutter senere. Samme mann drepte spenningen i kampen, kun tolv minutter ut i andre omgang. David Hoilett fintet vekk Škrtel ved hjørneflagget, før han fant Benjani foran mål. Gerrard reduserte siden for gjestene, men med kun ni minutter igjen på klokka, rakk aldri de røde å skape ny spenning i kampen.

26.12.11: Liverpool - Blackburn 1-1 (Rodríguez)
05.01.11: Blackburn - Liverpool 3-1 (Gerrard)
24.10.10: Liverpool - Blackburn 2-1 (Kyrgiakos, Torres)
28.02.10: Liverpool - Blackburn 2-1 (Gerrard, Torres)
05.12.09: Blackburn - Liverpool 0-0

Tirsdagens oppgjør blir klubbenes attende på Ewood Park, siden Premier League ble innført i 1992. Med seks seire, har vertene overtaket mot de rødes fem. På samme bane har klubben fra Beatles-byen kun vunnet atten ganger i historien, mens Blackburn har slått Liverpool ved tjueni anledninger. De røde har allikevel den beste totalen med 61-42-39 på de totalt 142 kampene siden 1894, da de har vunnet over seksti prosent av hjemmekampene mot Blackburn.

Liverpool har verken vunnet eller tapt med mer enn fire mål mot «Rovers». Det største tapet fant sted på Ewood Park i 1913, en kamp Blackburn knuste Liverpool 6-2, mens Merseyside-klubben har slått tirsdagens hjemmelag 4-0 på Anfield ved fire anledninger - senest for tre år siden.

Få skader
Daniel Agger er kvitt skaden sin og ble byttet inn i andreomgangen mot Aston Villa på lørdag, og dansken vil sannsynligvis danne stopperparet med Škrtel på tirsdag - dersom Jamie Carragher får spilletid på tirsdag, blir det for øvrig scouseren sin kamp nummer tjuetre mot Blackburn. Ingen andre Liverpool-spillere har spilt flere kamper mot Lancashire-klubben.Høyresiden i forsvaret har forblitt tynnslitt de siste ukene, med nittenårige Jon Flanagan som fast back. Glen Johnson og Martin Kelly har slitt med skader i noen uker, og begge måtte se Aston Villa-kampen fra tribunen, tross realistisk håp om at begge kunne bli klar til oppgjøret. Dermed er neste Blackburn neste mål for forsvarsspillerne, som begge jobber hardt for å bli kampklar til.

Reina soner sin andre av tre kamper, og Lucas og Charlie Adam forblir på sidelinja ut sesongen, begge med kneskader.

Vertene har kun én skade før Liverpool-kampen. Australske Vince Grella er lårskadet, og må hvile mot de røde. Høyreback Míchel Salgado, som har over tre hundre kamper for Real Madrid, har slitt med en ribbeinskade, men ryktes å kunne bli et alternativ på backen til Blackburn.

Anthony Modeste fikk rødt kort mot West Bromwich, og er følgelig utestengt mot Liverpool.

Kamplederen
Anthony Taylor fra Manchester er satt opp til å dømme Blackburn mot Liverpool. 33-åringen har dømt de røde i tre ligakamper, to denne sesongen. Sist i ettmålstapet mot Sunderland, og seieren på Molineux i januar - den forrige bortekampen som har endt med tre poeng. Han dømte også debuten til Suárez i februar i fjor. Taylor har gitt Liverpool fire gule kort denne sesongen, ingen røde.

Dave Bryan og Darren Cann skal være assistentdommere, mens Mike Jones har fått oppgaven med å være fjerdedommer.