Før kampen: Liverpool-Gomel

I kveld leder Brendan Rodgers de røde på hjemmebane for første gang, og vertene har 1-0 å gå på før returoppgjøret mot Gomel. LFC TV Online viser kampen. Danske Kenn Hansen dømmer.

En perlescoring av Stewart Downing sørget for seier i Rodgers sin første offisielle kamp som Liverpool-manager. Men det var ikke godt spill fra de røde som sørget for et godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Gomel på Anfield kommende torsdag.

At gjestene løp med tunge bein etter den harde treningsleiren i juli, noe manageren nevnte før kampen, var enkelt å se. Ballbehandlingen var påklagelig, flere slurvet i forsvar og angrepsspillet satt ikke i mesteparten av oppgjøret. Vertene kom best i gang, og var tidlig nær scoring ved Aleksandr Alumona, men Brad Jones holdt de røde inne i kampen med en benparade.

Joe Cole la seg ned etter et snaut kvarter, holdt seg til baksiden av låret og måtte etter hvert byttes ut. Raheem Sterling fikk derfor omkring 70 minutter på banen, noe som er mye lenger spilletid enn han hadde totalt for førstelaget før kampen.

José Enrique sørget for at Fabio Borini fikk Liverpools første reelle mulighet etter 50 minutter spilt, men debutantens avslutning ble enkelt reddet av vertenes burvokter, Vladimir Bushma. Liverpools offensive slagplan var nær sagt fraværende i store deler av kampen, men til tross for at skuddene haglet mot Brad Jones i målet til Anfield-klubben, ble raketten til Downing europacupkampens første mål i det 67. minutt. Rodgers sine spillere fant imidlertid en bedre rytme etter fulltrefferen, og hviterusserne måtte heller nøye seg med å holde det tett bakover. På overtid var Borini svært nære å doble ledelsen, men Bushma viste høy klasse ved å hindre italieneren i å sette inn sitt første mål i den røde trøya.

Gomel (4-2-3-1): Bushma, Matveychik, Klimovich, Voronkov, Kirilchik, Kashevski, Kozeka (Timoshenko 90), Levitski (Demidovich 84), Nowak (Lipatkin 74), Platonov, Alumona

Liverpool (4-3-3): Jones, Johnson (Kelly 46), Carragher, Skrtel, José Enrique, Spearing, Henderson (Lucas 65), Gerrard, Downing, Cole (Sterling 23), Borini

Sterkere borte enn hjemme

Gomel, som ligger på 3. plass i den hviterussiske toppdivisjonen, har gjort det bedre på bortebane enn hjemme denne sesongen. Etter å ha åpnet sesongen med å slå BATE Borisov 2–0 i supercup-finalen i mars, har Oleg Kubarev sine menn spilt tolv bortekamper til nå, og kun tapt mot Torpedo-BelAZ Zhodino.

På hjemmebane har heller ikke Gomel tapt mer enn én, men på grunn av flere uavgjort, er det kun blitt fire seire på Central stadion. I seriesammenheng har derfor klubben fra den østlige delen av Hviterussland kun tapt to kamper denne sesongen, noe som er færrest i ligaen.

Verken Víkingur eller Renova maktet å finne veien til målet hjemme mot Gomel. På Færøyene vant hviterusserne hele 6–0 mot Víkingur, mens Renova måtte plukke ballen to ganger ut av egen nettmaske.

De fem siste:
Gomel-Liverpool 0–1
Gomel-Renova 0–1

Polotsk-Gomel 1–1
Renova-Gomel 0–2
Gomel-Víkingur 4–0

Spillere tilbake fra OL

Luis Suárez og Sebastián Coates var endelig tilbake i trening på Melwood tidligere denne uka, etter å ha gått glipp av sesongoppkjøringen med lagkameratene og den nye manageren i USA grunnet deltakelse i OL. Uruguay ble slått ut av Craig Bellamy sitt Storbritannia i forrige uke, etter én seier og ett tap tidligere i turneringen.

Suárez har uttalt at han gjerne spiller allerede torsdag, og det er ventet at han er i kamptroppen mot Gomel. Andy Carroll, som ble igjen hjemme for å jobbe med formen da Liverpool besøkte Hviterussland forrige uke, rapporteres å være skadefri og klar til kamp. Han var med da Liverpool spilte en lukket treningskamp mot Rochdale i helga – noe som også gjaldt blant andre Pepe Reina og Daniel Agger.

Gjestene får tilbake sitt lokale midtstoppertalent, Igor Kuzmenok. Den 22-årige landslagsspilleren var med på å åpne de olympiske lekene med en 1–0-seier mot New Zealand 26. juli. Tre dager senere tok Hviterussland ledelsen mot Brasil, men søramerikanerne – med Neymar i spissen – ble etter hvert for sterke på Old Trafford, og vant 3–1. Motstanden for Kuzmenok var heller ikke enkel da Egypt stod på motsatt banehalvdel i gruppespillets siste kamp. Hviterussland tapte 1–3, og Andrei Voronkov sin sene redusering ble dermed forgjeves.

Motstanderen på plass i Liverpool

De involverte fra Gomel fløy til England onsdag, og den hviterussiske troppen består av Vladimir Bushma, Andrei Sakovich, Sergei Matveychik, Igor Kuzmenok, Pavel Kirilchik, Nikolai Kashevski, Igor Voronkov, Pavel Evseenko, Ezequiel Palomeque Mena, Dmitri Klimovic, Dmitri Platonov, Tomasz Nowak, Nikolai Lipatkin, Sergei Kozeka, Aleksandr Alumona, Denis Yakhno og Andrei Sheryakov.

Aleksei Timoshenko, som ble byttet inn mot Liverpool på overtid i forrige uke, er blitt lånt ut til fotballklubben Belshina Bobruisk, og følgelig ikke med til Anfield.



Kampen har avspark torsdag 9. august kl. 21.05 og vises direkte på LFC TV Online og ESPN UK. Vi følger kampen her på liverpool.no med hurtige oppdateringer, rapporter ved pause og slutt, og spillervurderinger kort tid etter kampslutt.