Før kampen: Norwich - Liverpool

Merseyside-klubben reiser til Norwich for å spille sin tiende Premier League-kamp mot klubbem som fikk med seg poeng fra Anfield i høst. Mark Halsey dømmer.

Turnering: Premier League (runde 36 av 38)
Stadion: Carrow Road (kap. 27 033)
Avspark: Lørdag 28. april kl. 18.30
Kanal: TV 2 Premier League HD1
Kampodds: 3,35 – 3,10 – 1,90 (NT)

Innspurten på en helsprø sesong byr blant annet på en delikat seriefinale i runde 36. Ligaens to beste klubber, Manchester City og Manchester United, møtes på Etihad Stadium mandag kveld, i en kamp som sannsynligvis avgjør hvem som vinner Premier League 2011/12.

Lørdag ettermiddag er det imidlertid et utsolgt Carrow Road som er fokuset. Med kun fem kamper igjen før sommerferien, søker de rødkledde en positiv inngang til FA-cupfinalen mot Chelsea 5. mai. Liverpool tapte nylig ufortjent i en hjemmekamp mot Roy Hodgson sitt West Bromwich, og ligger to poeng bak nabo Everton på tabellen. Norwich ønsker å revansjere 2-0-tapet borte mot Morten Gamst Pedersen og Blackburn i forrige kamp.

Uavgjort i høstkampen
I fjor høst gjestet Paul Lambert og Norwich de rødes tempel for første gang siden 2004. Den gang sørget Milan Baros, Luis Garcia og Djibril Cissé for en fruktbar og komfortabel hjemmeseier, og den solide sjansestatistikken var nesten lik sju år senere. Men effektiviteten foran mål var en helt annen. Tross en fullstendig dominert førsteomgang, måtte en vente lenge på uttellingen. Craig Bellamy blåste frisk luft i det frustrerte Anfield-publikumet på overtid av omgangen, og Liverpool kunne fortjent spasere i garderoben med ledelse. Norwich slet med en aktiv og sprudlende Luis Suárez, og «The Canaries» kunne prise seg lykkelig av å ikke ligge under med fire-fem mål ved halvspilt.

Omgang nummer to ble etter hvert et nytt kapittel i Anfield-forbannelsen denne sesongen. Suárez åpnet offensivt og sendte lærkula i stolpen allerede etter fem minutter, noe som for øvrig var det tredje stolpeskuddet i kampen. Flere røde avslutningsforsøk ble ikke tatt godt nok vare på, noe som skulle straffe seg da Lambert byttet inn kraftpluggen Grant Holt i det 57. minutt. Kun tre minutter senere sendte Anthony Pilkington av gårde et presist innlegg, og i boksen fikk Holt fritt spillerom. Engelskmannen, som på kun fire sesonger har spilt i League Two, League One, Championship og Premier League, stanget inn den nokså utfortjente utlikningen uten problemer. Det varige presset fra hjemmelaget ble trappet opp mot slutten av kampen, men spillerne manglet ro og presisjon i avslutningsfasen, og det hele endte med ett poeng til hvert av lagene, tross over tjue målsjanser for vertene.

Liverpool – Norwich 1-1 (1-0)
1-0: Bellamy (45)
1-1: Holt (60)

LFC: Reina – Johnson – Carragher – Skrtel – Enrique – Kuyt (Agger 90) – Gerrard – Adam – Downing (Carroll 80) – Bellamy (Henderson 69) – Suárez

NCFC: Ruddy – Martin – Barnett – Tierny – Naughton – Johnson – Pilkington (Crofts 90) – Hoolahan – Fox – Bennett (Holt 57) – Morison

Klubbene har spilt fire kamper mot hverandre på Carrow Road siden Premier League ble innført i 1992. Liverpool har nettet to mål på de tre siste besøkene, og har vunnet de to siste med 2-1. Luis Garcia og John Arne Riise scoret Liverpools to siste på Carrow Road. Forrige Norwich-seier kom i mai 1993, da David Phillips sørget for hjemmeseier med 1-0. På samme bane har Liverpool vunnet ti ganger, uansett turnering, og Norwich ni. For øvrig har det også endt uavgjort ni ganger på Carrow Road.

Totalt har Norwich og Liverpool spilt 57 kamper. De røde har overtaket med 29-14-14 og 105 scoringer mot Norwich sine 61.

De fem siste
22.10.11: Liverpool – Norwich 1-1
03.01.05: Norwich – Liverpool 1-2
25.09.04: Liverpool – Norwich 3-0
29.04.95: Norwich – Liverpool 1-2
02.01.95: Liverpool – Norwich 4-0

Få skader hos begge lag
Norwich sliter med skader hos tre forsvarsspillere – Marc Tierny og to tidligere røde, Zak Whitbread og Daniel Ayala. Nærmest skadefri er Whitbread, som har trøblet med en vond legg. Tierney sliter med en strekk, mens Ayala er ute med en kneskade.

James Vaughan har vært ute med skadetrøbbel, men returnerte i forrige kamp mot Blackburn.

Steven Gerrard stod over tapet mot West Bromwich forrige helg, og Kenny Dalglish uttalte etter kampen av de ønsket å hvile kapteinen som var bekymret for en øm hamstring. Dalglish informerte imidlertid på torsdag om at Gerrard har trent som normalt med resten av førstelaget denne uka, og lite tilsier at han ikke får være med i kamptroppen mot Norwich.

Lucas og Charlie Adam er de øvrige Liverpool-spillerne som sliter med skade. Sistnevnte måtte kaste inn håndkledet i førsteomgangen mot QPR på Loftus Road, og på torsdag bekreftet Liverpool-sjefen av Adam vil være ute resten av sesongen. Lucas ble båret av banen i ligacupkampen mot Chelsea i fjor høst, og har blitt operert i venstre kne. Han er også ute resten av sesongen.

Toppscorerne
Vertene sin vektløfter, Grant Holt, har dunket inn tretten ligamål denne sesongen, samt to i FA-cupen. I tillegg til utlikningen på Anfield, har Holt scoret mot blant annet Chelsea, Newcastle og Manchester United.

Suárez er spilleren mest flest ligamål for Liverpool denne sesongen, da han har satt ballen i nota åtte ganger. Uruguayaneren står med totalt tjuetre scoringer for klubb og landslag denne sesongen.

Tabell før runde 36
1. Manchester United (83)
2. Manchester City (80)
3. Arsenal (65)
4. *Newcastle United (62)
5. *Tottenham (59)
6. *Chelsea (58)
7. *Everton (48)
8. *Liverpool (46)
9. *Fulham (46)
10. West Bromwich (45)
11. Sunderland (44)
12. Swansea City (43)
13. Norwich City (43)
14. *Stoke City (42)
15. Aston Villa (36)
16. QPR (34)
17. Wigan Athletic (34)
18. *Bolton (33)
19. Blackburn (31)
20. Wolverhampton (23)

* = lag med kun 34 kamper. Øvrige har spilt 35.

Lørdag 28. april
16.00 Everton – Fulham
16.00 Sunderland – Bolton
16.00 Swansea – Wolverhampton
16.00 Stoke – Arsenal
16.00 West Bromwich – Aston Villa
16.00 Wigan – Newcastle
18.30 Norwich – Liverpool

Søndag 29. april
14.30 Chelsea – Queens Park Rangers
17.00 Tottenham – Blackburn

Mandag 30. april
21.00 Manchester City – Manchester United

Dommeren
Mark Halsey skal dømme oppgjøret på Carrow Road. 50-åringen er ligaens snilleste dommer, og har ennå ikke delt ut et rødt kort denne sesongen. Han har også delt ut færrest gule kort med sine 66, sammenliknet med ligaens strengeste, Howard Webb, som har delt ut 146.

Halsey har dømt Norwich kun én gang denne sesongen – i 1-0-tapet mot West Bromwich på hjemmebane i september i fjor. Det har også blitt med én rød ligakamp for Halsey, i 2-1-tapet mot Arsenal i mars. Totalt har han dømt Liverpool i 31 ligakamper – hvorav det er delt ut 27 gule kort, ett rødt og gitt tre straffespark. Halsey var for øvrig dommer i Liverpools 2-1-seier over Manchester United i FA-cupen i januar.


Relaterte artikler

- Liverpool er en toppklubb
Tror ikke finalen vil distrahere
- Imponert over Norwich
Dalglish taus om laguttaket
Gerrard bekreftes skadefri
Spiller for en plass på finalelaget