Forslag om Football Quarter godt mottatt

Et Fotball Quarter i Stanley Park kan få spesiell bystatus. Bypolitikere og turistnæringen virker positive til planene.

I desember lanserte Everton-gruppen Keep Everton In Our City (KEIOC) og Liverpool-gruppen Spirit of Shankly planene om et Football Quarter i Stanley Park. Byrådet har diskutert prosjektet som vil inkludere «fanzone» , fotballmuseum, hoteller, barer og restauranter, samt gangvei mellom Anfield og Goodison Park, og inntrykket er at de stiller seg positive til forslaget. De ønsker å se hvor populært forslaget vil være blant fansen ved å sette opp storskjermer i Stanley Park og selge mat og drikke under en høyprofilert kamp neste sesong. Turistnæringen mener et Football Quarter kan bli attraktiv for å arrangere sportskonferanser.

- Vi har hatt møter siden vi lanserte prosjektet like etter jul. Byrådet, Liverpool Vison og Mersey Partnership ser ut til å støtte oss meget i det vi foreslår. Vi vil ønske velkommen planer om hvordan et Football Quarter kan tiltrekke seg finansiering og støtte fra byråer i regionen. Det er en lang vei, men folk lytter. Alt så langt er positivt, sier Colin Fitzpatrick i KEIOC.

Avgjørende for planene er investeringer fra private selskaper og støtte fra byen og byråer for å gi økonomisk støtte. Liverpool FC og Everton FC har foreløpig ikke forpliktet seg til prosjektet, men klubbene konsentrerer seg heller om å finne hver sin stadionløsning.

Politikerne vurderer å gi prosjektet status som Business Improvement District, der 2% av bedrifters inntekt settes av til fornyelsesprosjekter i lokalmiljøet.
- Dette er fortsatt på et tidlig stadium, men det er en mulighet at vi kan se på muligheten for et Football Quarter kan bli et Business Improvement District. Vi ser på en rekke alternativer, sier en talsmann for Liverpool kommune.

- Fotball er en stor del av byens turistøkonomi, spesielt fra skandinaver og europeere. Hjemmekamper på Anfield og Goodison er lukrative datoer for regionen ettersom det har positiv effekt på hotellbelegget, sier en talsmann for Mersey Partnership.

- Vi har møtt grupper som har utvikler forslaget, og vi er støttende til konseptet. Det har vært akseptert i mange år at økonomien og sysselsettingpotensialet for de to fotballklubbene så tett ved hverandre ikke har blitt utnyttet. Byområdene og spesielt det lokalområdet vil dra nytte av et bedre miljø, bedre tilgjengelighet og utvidet besøkstilbud, både på kampdager og i løpet av uken når et betydelig antall besøker stadionene, sier Ian McCarthy i Liveprool Vision.