Første derbyhattrick på 30 år

Steven Gerrards tre scoringer mot Everton var første hattrick i et Merseyside-derby siden Ian Rush nettet fire i 5-0-seieren på Goodison Park i november 1982.

- Å score hattrick i min 400.ligakamp gjør det enda mer spesielt, sa Steven Gerrard til Daily Telegraph etter 3-0-seieren mot Everton.

- Ian Rush var en stor helt for meg. Jeg så opp til ham i lang tid og jeg pleide å se mange videoer av ham der han scoret, men la oss ikke være dumme. Han scoret over 300 mål, og jeg sammenligner meg ikke med Ian Rush. Han var i en annen klasse.

Gerrard forteller om scoringene.
- Ved det første målet var jeg klar over at det var spillere på streken. Jeg visste at jeg måtte sette den høyt dersom den skulle gå inn, og det tok sin tid før ballen gikk inn, fortalte Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Den siste var den vanskeligste. Ballen kom på tvers mot min venstre fot. Da ballen forlot foten, var jeg bekymret for at ballen skulle gå over.

- Det var en fin følelse, men det spiller gen ingen rolle hvem som scoret. Jeg må gi honnør til hele laget.  Vi forsvarte oss meget bra. Jay Spearing var fantastisk og Luis Suarez var uegoistisk i forkant av målene, og han viste hvorfor han er verdensklasse. Luis er klar over hva som er rundt ham. Han ofrer seg for laget, og for meg er et tegn på en topp spiller, så honnør til ham.

Fire Liverpool-spillere har tidligere nettet hattrick mot Everton på Anfield. Forrige gang det skjedde var ved Fred Howe i september i 1935. De øvrige var Harry Chambers (1922), Dick Forshaw (1925) og Harold Barton (1933).