Fremgang og nedtur for Pelosi

Marc Pelosi innrømmer at det er forferdelig å være ute i to måneder med kneskade. Stor overgang å komme til Liverpool, men synes han allerede har blitt en bedre spiller i LFC.

Marc Pelosi kom til Liverpool i november 2011. 17-åringen har spilt både for reservelaget og U18, men pådro seg nylig en leddbåndskade i det ene kneet. Skaden krever ingen operasjon, men Pelosi blir likevel ute i to måneder.
- Det er trolig den verste skaden i min karriere, men det kunne ha vært verre. Det er selvsagt forferdelig å bli skadet, men det er bare en del av fotballen. Det er ingen spillere som aldri blir skadet. Jeg ser bare fremover nå. Selvsagt er jeg nedbrutt, men jeg må forbli positiv og jobbe hardt med behandlingen og i gymsalen for å bli sterkere, sier Marc Pelosi i et intervju med New York Times.

Før skaden hadde venstrebeinte Pelosi spilt både venstre back og på midtbanen, og det er to posisjoner han trives like godt i. Han trente regelmessig med reservelaget, men spilte også for U18 før arbeidstillatelsen var innvilget. Pelosi forteller at han hadde tilbud fra flere klubber før han valgte å signere for Liverpool uten å ha vært på treningsopphold.
- Jeg var på vei til UCLA. Jeg hadde tilbud fra MLS og noen andre klubber i Europa. Det var en vanskelig avgjørelse med Liverpool. De er en av topplagene i verden og har en utrolig historie. Jeg hadde hørt mye bra om deres aldersbestemte lag, så jeg antok det ville være et bra sted å fortsette utviklingen.

- Deres førstelag er selvsagt meget godt. Alle ønsker å slå gjennom på det nivået. Jeg skal forsøke mitt beste, men det er alltid bra å starte hos et lag på toppen fordi det er alltid et annet sted å dra etterpå.

Pelosi kommer antagelig til å bli involvert med USA U20 frem mot U20-VM i Tyrkia neste år. Han var invitert til U20-landslagets første treningsleir i 2012 i forrige måned, men Liverpool ønsket ikke å frigi ham fordi han fortsatt var inne i en tilpasningsfase i sin nye klubb.
- Neste steg for meg er trolig U20. Til sommeren kommer jeg forhåpentligvis til med på en samling.

Før Pelosi flyttet til England trente han hovedsakelig på US Soccer’s Bradenton Academy sammen med andre topp amerikanske spillere på hans alder.
- Jeg savner virkelig Bradenton når jeg ser tilbake.  Jeg så på det som en god mulighet til å utvikle meg som spiller. Hvis jeg hadde blitt hjemme i California, ville jeg bare ha trent tre eller fire ganger i uken. På Bradenton fikk jeg trene med noen av de beste spillerne i USA, og trente seks ganger i uken. Det hjalp virkelig min utvikling i tillegg til å leve sammen med topp fotballspillere.

Pelosi er glad for å ha signert for Liverpool, men forteller at overgangen har vært stor.
- I begynnelsen er det tøft å være i et nytt lag. Jeg har aldri vært på et nytt lag som dette fordi jeg i hele mitt liv har vært en del av USAs aldersbestemte lag med de samme menneskene. Nå har jeg kommet til Liverpool, og alle er nye. Straks jeg ble vant til det, så syntes jeg at jeg gjorde det bra. Jeg har blitt en bedre spiller, mine avleveringer går fortere. Du lærer mye raskere her og blir en bedre spiller.