FSG krever svar fra Dalglish

Eierne vil etter sesongslutt kreve en fullstendig rapport fra Kenny Dalglish og resten av den sportslige ledelsen om hvorfor det har gått så dårlig i ligaen denne sesongen.

Ifølge Daily Telegraph må manager Kenny Dalglish, fotballdirektør Damien Comoll og førstelagstrener Steve Clarke levere en fullstendig forklaring til eierne om hva som har gått galt i Premier League denne sesongen. En foreløpig 8.plass i ligaen er langt under forventningene fra Fenway Sports Group. Trioen vil bli bedt om å komme med opplysninger om hva de har tenkt å gjøre med problemene som har ført til sviktende ligaform de seneste månedene. Deres forslag til løsninger vil bli viktige.

Klubben hentet hjem sitt første trofé på seks år ved å vinne Carling Cup. Presset på Kenny Dalglish har imidlertid økt de seneste ukene. Søndagens tap mot Newcastle var Liverpools sjette tap på de syv seneste ligakampene. Laget har gått fra å være utfordrer til en Champions League-plass til å ligge bak rivalen Everton.

FSG mener det haster å få sett på saken. Dalglish posisjon som manager skal foreløpig ikke være truet, men semifinalen mot Everton i FA-cupen, ligaformen og avslutningen på sesongen kan bli avgjørende for Liverpool-legendens videre tillit av styret.

Den største bekymringen skal ikke være at Liverpool mislykkes med å kvalifisere seg til Champions League, men at laget har underprestert etter de store spillerinvesteringerne som bel foretatt i 2011. FSG innser at en topp fire-plassering i Dalglish’ første sesong kanskje var for ambisiøst ettersom det var en meget stor avstand mellom Liverpool og Champions League-klubbene.

Liverpool kjempet hardt for å være med i kampen om topp fire, men optimismen har har avtatt etter forferdelige resultater og svake opptredener. Spillerne så ut til å gi opp etter å ha kommet under mot Newcastle. Forklaringer som uflaks og slitne spillere faller ikke i god jord hos FSG.

Forrige sommers spillerkjøp og investeringer må vurderes, og resultatene har så langt gitt den svakeste plasseringen i Premier League hittil. Dalglish vil nok ønske mer penger til nye spillerkjøp til sommeren og også love at signeringene får et bedre andre år i klubben. Hvis resultatene ikke blir bedre, må han overbevise eierne om at han fortsatt fortjener mer tid. Kenny Dalglish har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2014.

Ifølge Daily Mail kommer FSG ikke til å sette av like store midler til spillerkjøp til sommeren som i fjor.