FSG ville ikke betale mer enn £4M for Dempsey

Brendan Rodgers klarte ikke å hente Dempsey som erstatter for Carroll. Klubbens eiere ønsket ikke betale mer enn £4M for en aldrende spiller med ett år igjen av kontrakten og med liten videresalgsmulighet.

Liverpool sendte Andy Carroll på lån til West Ham, men klarte ikke å få inn en erstatter. Brendan Rodgers må klare seg med bare to seniorspisser i Luis Suarez og Fabio Borini frem til januar. Anfield-klubbens manager ønsker svært gjerne å sikre seg Dempsey fra Fulham, men ifølge Liverpool Echo ville ikke Fenway Sports Group godkjenne en £6M-overgang.

Dempsey, som scoret 17 mål i Premie League forrige sesong, avslo muligheten til å gå til Aston Villa tidligere på dagen i håp om at Liverpool skulle komme opp med de nødvendige økonomiske midlene. De røde mislyktes med det, og i går kveld gikk Dempsey til Tottenham for £6M.

Fulham hevder de avslo et bud på £3M fra Liverpool. Liverpool Echo skriver at Liverpool ikke var villig til å betale mer enn £4M for spilleren. Eierne var bekymret for å betale mer for en 29-åring som var inne i sitt siste kontraktsår og hadde liten videresalgsverdi.

Liverpool fikk redusert lønnsutgiftene ytterligere mot slutten av overgangsvinduet ved å sende Carroll på lån til West Ham, Jay Spearing på lån til Bolton og selge Charlie Adam for £4M til Stoke. Nathan Eccleston sluttet seg til Blackpool permanent på en ettårig avtale med opsjon på ytterligere ett år.

Tildigere i sommer ble det antydet at Eccleston kunne forlate Liverpool gratis dersom de røde fikk med en videresalgsklausul i spillerens kontrakt.