Gamle planer som nye?

LFC er fortsatt ikke nære en avgjørelse i stadionsaken, men pr. i dag ligger det nærmest an til at man vil finpusse på gamle tegninger av stadion i Stanley Park. Se tegninger av stadion.

Lokale journalister kunne i dag fortelle at FSG og John Henry trolig velger å bygge ny stadion i Stanley Park, med basis i tegninger helt tilbake til 2002. Disse tegningene medførte så til godkjent byggetillatelse i 2004.

Noen ny arena kom imidlertid ikke og etter at Gillett og Hicks kom inn på arenaen i 2007 ble nye planer risset opp av AFL, arkitekter basert i Manchester. Tom Hicks ønsket imidlertid å bruke kjente folk i det amerikanske firmaet HKS, som tegnet opp en mer spektakulær bane.

Stadion til Hicks og Gillett skal ha en forventet prislapp på om lag £400M, noe FSG skal ha slått helt fra seg.

Ifølge Liverpool Daily Post har ikke Henry og hans styre helt skrinlagt en mulig utbygging av nåværende Anfield, men lite tyder på at man vil finne dette praktisk mulig selv om det var hva FSG i utgangspunktet ønsket å gjøre. Spesielt skaper gatene rett bak Main Stand problemer, da man må rive de tre nærmeste rekkene med bolighus for å få plass til en ny langside. Kommunale myndigheter skal også være mildt sagt kjølige til en slik løsning, som vil kreve nye tillatelser, da man helst ser en ny arena i parken. Dette ikke minst fordi mye av godkjennelsen som ble gitt til Liverpool FC om å bygge i verneverdige Stanley Park, var for at de kunne være med å fornye og forbedre det slitte området Anfield.

Dermed skal man stå igjen med tegningene som Rick Parry kunne presentere i 2004, og hvor man kan se noen utkast under. Den gikk under navnet «Parry bowl», Parry-bollen, som følge av sitt ovale og symmetriske utseende. FSG vil ha en begrenset mulighet til å forandre på disse planene, men ikke i vesentlig grad dersom byggetillatelsen fortsatt skal gjelde.

Det har hele tiden vært snakk om en arena med plass til 60000 seter, og man forventer at «Parry Bowl» vil ha en prislapp på rundt £300M. De nåværende eierne skal ha som mål å hente inn £150M av dette gjennom sponsorer, og da i første rekke gjennom å sponse stadion-navnet. Dersom man får det på plass, tyder alt på at man får en stadion nokså lik hva man kan se under.