Gerrard banens beste da England vant

England gikk til topps i gruppe D og møter nå Italia i kvartfinalen i Euro 2012. Steven Gerrard var involvert i seiersmålet mot Ukraina og ble kåret til banens beste spiller. Oppdatert

En sterk forsering og utmerket innlegg fra høyrekanten av Steven Gerrard, og ballen havnet til slutt hos Wayne Rooney som kunne heade inn 1-0 mot Ukraina fra omtrent mållinjen. Kapteinen Gerrard var utmerket i sin sentrale midtbanerolle og ble av UEFA etter kampen kåret til banens beste.

I en heller moderat kamp var engelskmennene heldige som ikke fikk et mål i mot seg da vertslandet fikk ballen over streken uten at dommerne reagerte, selv om reprisene viste at det skulle vært en avblåsning for offside i forkant. Glen Johnson spilte hele kampen på høyreback, mens Andy Carroll fikk åtte minutter som innbytter. Steven Gerrard måtte i dommerens bok i 2.omgang.

Spillere som står med et gult kort etter kvartfinalene, vil få disse strøket før semifinalene. Skulle Stevie G få en ny advarsel i kampen mot Italia må han imidlertid stå over en eventuell semifinale.

I den andre kampen i gruppa vant Sverige 2-0 mot Frankrike, noe som betyr at England vant gruppe D foran franskmennene. Det betyr igjen at man slipper å møte turneringsfavoritt Spania og skal spille mot Italia i Kiev på søndag.