Gerrard blir England-kaptein?

Steven Gerrard er favoritt til å bli ny kaptein for England, etter at John Terry i går ble fratatt kapteinsbindet, samtidig som Rio Ferdinand uttalte at han ikke ønsket kapteinsvervet.

Det engelske fotballforbundet bestemte seg i går for å frata John Terry kapteinsvervet på grunn av rasismeanklagen Chelsea-spilleren har hengende over seg. Det kan bety at det blir Steven Gerrard som leder England som kaptein under EM-sluttspillet til sommeren.

Terry må møte i retten den 9.juli, dagen etter EM-finalen, anklaget for å ha opptrådt rasistisk mot QPR-forsvarer Anton Ferdinand. Terry hevder han er uskyldig i anklagen.

Anton Ferdinands bror, Rio, sa umiddelbart at han ikke ønsket å overta kapteinsbindet fra Terry. Sistnevnte vurderer nå å gi seg på landslaget.

- Det engelske fotballforbundet forventet at rettssaken skulle bli unnagjort før EM. Etter onsdagens bekreftelse på at saken ikke vil komme for retten før etter turneringen, har vi bestemt oss for at det er i alles interesse at John fratas kapteinsansvaret før og under turneringen, heter det i en pressemelding fra FA.

- FA bekrefter at Terry ikke blir ekskludert fra troppen, og Fabio Capello står fritt til å benytte ham mot Holland den 29.februar og i EM. Denne avgjørelsen antyder på ingen måte at vi har tatt stilling til skyldspørsmålet i saken, skriver FA videre.

Steven Gerrard har ledet England som kaptein i 15 kamper tidligere, inkludert samtlige av Englands fire kamper i VM i 2010.