Gerrard føler med sin tapende fetter

Anthony Gerrard misbrukte det avgjørende straffesparket for Cardiff.

- Vi visste hele veien at én av oss ville juble, mens den andre ville være nedfor. Det er sånt som skjer, men jeg har litt blandede følelser for øyeblikket, tilstår Steven Gerrard overfor BBC.

Liverpool-kapteinen er nemlig henrykt over at Anfield-klubben tok sitt første trofé på seks år, men han føler samtidig med fetter Anthony Gerrard - som ble symbolet på Cardiffs nederlag etter å ha misbrukt den avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen.

- Jeg er henrykt over å vinne cupen for supporterne våre, men jeg føler med Anthony og Cardiff. Samme hva jeg sier til ham nå, så vil det ikke betyr noe som helst. Jeg vet at han kommer til å være lei seg.Jeg var i hans situasjon etter selvmålet mot Chelsea i Ligacup-finalen i 2005. Jeg kommer til å være der for ham etter kampen, og det samme vil resten av familien, sier Stevie G.

Gerrard roser også Cardiff for måten waliserne fremstod på.

- Det er alltid harde kår når en kamp går til straffekonk. Ett av lagene må tape, men Cardiff var fremragende i dag. Supporterne deres var glimrende, og de kan være stolte av prestasjonen sin. Vi kom så vidt fra det med skinnet i behold, konstaterer Liverpool-spilleren.

31-åringen er vant til å spille en rolle i dramatiske finaler, og dagens Ligacup-finale var intet unntak. Etter å ha vært mye involvert i de første 120 minuttene, misbrukte han også sitt forsøk fra krittmerket i straffekonkurransen.

- Vi ser alltid ut til å gjøre det på den vanskelige måten, av en eller annen grunn. I dag skjedde det igjen. Vi ble bekymret da vi kom under, men jeg hadde alltid troen på at vi ville komme tilbake, sier Gerrard.

Han berømmer Cardiff-keeper Tom Heaton for redningen i straffekonken.

- Keeperen deres gjorde en fabelaktig redning på straffen min. Charlie så ut til å ombestemme seg like før han skjøt, men vi har verdens beste keeper mellom stengene, så vi visste at vi fortsatt hadde sjansen. Nå skal vi nyte finaltriumfen, og deretter bygge på den. Vi akter å vinne flere trofeer, fastslår Steven Gerrard.