Gerrard hudfletter dommerne

Steven Gerrard hudfletter dommertrioen for avgjørelsene som kostet Liverpool tre poeng på Goodison Park.

Liverpool ble regelrett bortdømt på Goodison Park i går ettermiddag. Verst var annulleringen av Luis Suarez sin scoring på overtid, som ville vært vinnermålet om linjemannen ikke feilaktig hadde vinket offside. Men i forkant av Evertons andre scoring fikk også de blå et innkast som det var opplagt at de røde skulle hatt. Begge situasjonene får kaptein Gerrard til å rase mot dommerne i dagens Echo.

- Jeg har sett reprisene, og vi føler synd på oss selv for Luis Suarez sin scoring skulle opplagt ha vært godkjent. Vi skulle tatt med oss alle tre poengene i stedet for bare det ene. Det var ingen offside, og det er vanskelig å forklare avgjørelsen. Den eneste personen som kan forklare den er linjemannen. Jeg spurte ham etter kampen om det var offside, og han svarte «jeg tror det». Det er ikke godt nok. Dersom alle dommeravgjørelser i denne ligaen skal være basert på «vi tror det», så er vi i trøbbel, sier en forbannet Gerrard.

- Linjemannen gjorde en horribel feil. Det er meningen at tvilen uansett skal komme angripende lag tilgode, legger han til.

- Når det gjelder Evertons andre scoring, så var det et soleklart innkast til oss. Linjemannen gir det til oss, men dommeren så det annerledes. Han ga Everton kastet, og de gjorde sitt andre mål på grunn av det.

- Jeg synes synd på guttene, for jeg syntes de presterte fantastisk og fortjente seieren.

- Vi stilte med et ungt og kortvokst lag, men de sto alle frem som menn og holdt sammen. Det var bare ett lag som var interessert i å spille fotball og vinne kampen, og det var vi.

Gerrard er også irritert på Phil Neville som forsøkte å filme seg til frispark ved å kaste seg ned når ingen var borti ham i en situasjon med Daniel Agger. Før kampen gikk som kjent Everton-manager David Moyes ut og kritiserte Luis Suarez for å gjøre slikt. Gerrard tror at Suarez, som feiret det første målet med å kaste seg ned foran Everton-manageren, ble inspirert som en følge av Everton-managerens kommentarer.

- Jeg synes at Phil Neville sviktet sin manager. Hans manager gikk ut i alle aviser, på alle radiostasjoner og TV-kanaler og snakket om Luis Suarez, og så filmer hans kaptein, som er ment å gå foran med et godt eksempel. Dersom David Moyes virkelig er mann og en skikkelig manager, noe jeg tror han er, vil han ta opp dette med Phil Neville.

- David Moyes prøvde å påvirke dommeren før kampen med det han sa om Luis Suarez. Greit nok, det er en del av spillet antar jeg, men du forventer ikke at kapteinen din skal filme på den måten.

- Luis Suarez var fantastisk for oss igjen. Jeg kan ikke kontrollere hva han gjør når han scorer mål. Jeg vare bare glad for at ballen gikk inn. Han trenger ikke David Moyes til å fyre seg opp. Når folk prøver å terge opp Luis og påvirke ham mentalt, begår de en feil. Denne kampen beviser at det heller inspirerer ham.

Gerrard roser ellers manager Brendan Rodgers for de taktiske grepene han gjorde i pausen, da Sebastian Coates og Jonjo Shelvey kom inn for Suso og Nuri Sahin og de røde la om til en 3-5-2-formasjon.

- Jeg tror han tok avgjørelsen på sparket, og manageren skal ha kreditt for det. Slike grep var en av grunnene til at han fikk Liveprool-jobben. Han er i stand til å ta riktige avgjørelser til riktig tid.

- Everton spilte veldig direkte i første omgang, og vant andreballene. Vår plan etter pause var å gå ut i en 3-5-2-formasjon og forsøke å forhindre at langballene ble slått inn i feltet vårt. Så snart vi fikk stoppet de, slo vi pasninger gjennom Evertons ledd og virket farlige på kontringer.