Gerrard kommer til å spille i kveld

Midlertidig landslagssjef Stuart Pearce bekrefter at Steven Gerrard kommer til å spille for England i kveldens privatlandskamp mot Nederland på Wembley.

Gerrard har ikke spilt for England siden deres privatlandskamp mot Frankrike i november 2010. Nå vil han altså være tilbake i aksjon med de tre løvene på brystet for første gang på nesten 15 måneder.

- Jeg forventer fullt og helt at Steven spiller kampen. Han har ikke spilt landskamp på svært lenge. Det vil være dumt av en spiller av hans kvalitet å ikke figurere i en kamp av denne størrelsen, uttalte Pearce på sin pressekonferanse i går.

- Du finner ikke bedre spillere i dette landet. Både det han gjør på banen og i troppen utenfor banen er av topp kvalitet. Vi er glade for at han er tilbake, fortsatte den midlertidige landslagssjefen.

Gerrard er også favoritt til å lede England som kaptein i kveld, men hvem som blir hans kaptein ønsker ikke Pearce å fortelle sine spillere før klokken 11.00 i formiddag. Andre kandidater er Joe Hart, James Milner og Scott Parker.

- Å lede England som kaptein var det stolteste øyeblikket i min egen karriere. Jeg kan ikke ta lett på en slik beslutning. Jeg kan bare gjøre det jeg mener er best. For en landslagsspiller er det karrierens høydepunkt å bli utnevnt til sitt lands kaptein. Slik er det fortsatt, hevder Pearce.

Han avslører at han ikke har gjort noen avtale med Liverpool-manager Kenny Dalglish om hvor lenge Steven Gerrard skal være på banen i kveld. Liverpool vil imidlertid håpe at deres kaptein ikke blir for lenge på banen, i og med at han spilte to timer med fotball i søndagens ligacupfinale mot Cardiff, og også deltok på en energitappende straffespark-konkurranse. I tillegg har som kjent Liverpool v Arsenal tidlig avspark, klokken 13.45, kommende lørdag.

- Jeg akter ikke å gjøre avtaler med klubbene om hvor lenge jeg kan benytte spillere. Jeg har et godt forhold til klubbmanagerne, og jeg mener de vet at jeg gjør min plikt når det gjelder å ta meg av enkeltspillere. Jeg snakket med Kenny etter søndagens ligacupfinale. Foran kampen har jeg to ting i tankene, plikten til å gjøre det som er best for mitt land og plikten jeg har med å ta meg av spillerne. Vi behøver et godt resultat, men vi plikter også å ta oss av spillerne.