Gerrard og Carra med hyllest til Ablett

Liverpool-kaptein Steven Gerrard og visekaptein Jamie Carragher har kommet med en hyllest til den tidligere Liverpool-spilleren og treneren Gary Ablett, som døde i går kveld.

- Først og fremst var Gary en veldig likandes kar, og en tro tjener for klubben både som spiller og trener. Dette er en trist dag for alle i Liverpool, men de som betyr mest i denne situasjonen er Garys familie, og våre tanker går til dem, sier Gerrard til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er sikker på at alle i Everton sier det samme som alle i Liverpool, og det sier alt om Gary og den respekten og statusen han har i begge klubber. Han var en topp fyr og en topp proff som alltid skjøttet sin jobb. Han var entusiastisk, og alle spillerne som jobbet under ham på reservelaget og førstelaget lærte utvilsomt mye av ham.

- Jeg jobbet kun sammen med Gary i noen økter, men oppdaget umiddelbart at han var en god trener. Det jeg husker best med Gary var måten han oppførte seg på. Han hadde alltid et smil på lur, og var entusiastisk hele tiden. Det smittet over både på meg personlig og resten av spillerne.

Jamie Carragher slutter seg til denne hyllesten.

- Han var en flott person. Jeg ble kjent med ham da han var her som trener, og han gjorde en fantastisk jobb her og vant ligaen i sin andre sesong. Han var på bølgelengde med spillerne, og spesielt de unge spillerne, sier Carra.

- Det er ikke mange som kan spille og være trener både for Everton og Liverpool slik han gjorde, uten at noen har et eneste stygt ord å si om deg. Det vitner om hvor høyt han var respektert.

- Man så hvilken god trener han var av responsen han fikk fra spillerne og jobben han gjorde her. Vi hentet ham fra Everton, noe som sier mye om hvor god han var.

- Når du snakker med noen av de yngre spillerne som er på førstelaget nå, som Martin Kelly og Jay Spearing, skjønner du hvilken innvirkning han hadde på deres karrierer. Han fortjener en stor del av æren for deres utvikling, sammen med resten av staben ved akademiet.

- Han var en stor spiller både for Liverpool og Everton, og vant FA-cupen med begge klubber. Det kommer neppe til å skje igjen, og er en stor prestasjon. Han spilte på et fantastisk Liverpool-lag med spillere som Barnes, Beardsley og Aldridge, så han var involvert i noe spesielt. Når han gikk til Everton ble han en del av et stort lag der ledet av Joe Royle.

- Han var en trivelig fyr, som alltid hadde et smil på lur. Det er slik jeg vil huske ham. En som det var flott å ha rundt seg. Selv etter at han ble syk, var han entusiastisk og prøvde å holde motet oppe. Det sier mye om ham som person. Han vil bli dypt savnet av alle, men aller mest av familien sin.