Gerrard optimist foran Sverige-kampen

Steven Gerrard er optimist etter 1-1 mot Frankrike i Englands første EM-kamp, og tror nå på seier over Sverige på fredag.

- Vi kom fra Frankrike-kampen med delvis det vi ønsket oss. Vi vil analysere den kampen og studere hva vi gjorde riktig og hva vi gjorde feil, og så skal vi forsøke å slå Sverige, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Vi må ta tre poeng mot dem, og da vil poenget mot Frankrike bli veldig viktig, legger han til.

- Jeg ønsker ikke å vise manglende respekt for noen. Frankrike er på papiret gruppens favoritter. Sverige er en vanskelig motstander, og jeg tror ikke vi har slått dem på lenge i en kamp av betydning. Vi vil vise dem respekt, men det er en kamp vi bør vinne, fortsetter scouseren.

- I VM i Sør-Afrika spilte vi også 1-1 i vår første kamp, mot USA. Forskjellen er imidlertid at uavgjortkampen mot USA tæret på selvtilliten vår, mens poenget vi tok mot Frankrike har gitt oss selvtillit og styrket samhold. Det er hva du trenger.

- Vi har selvsagt ikke spilt sammen så lenge ennå, men spillerne har raskt tatt til seg managerens tanker og ideer. Jeg er ikke overrasket over at vi har klart å omstille oss så raskt og vist den nødvendige disiplin, for jeg kjenner manageren veldig godt fra tidligere og han klarer å formidle hvordan han vil at vi skal spille.

- En ting er å formidle det, en annen ting er at spillerne må ta det til seg. Vi må lytte, og mot Frankrike fremstod vi tidvis som ugjennomtrengelige. Det er et veldig godt tegn. For å gjøre det bra i turneringer som dette må du være veldig god defensivt, og det var vi mot Frankrike.

- Mot topplag som Frankrike må du være veldig god uten ball, for til tider er det vanskelig når du møter spillere i verdensklasse. Dersom dere spør de franske spillerne, vil de fortelle dere at England var veldig gode uten ball.