Gerrard retter blikket mot fjerdeplassen

Gerrard håper at Liverpool kan komme enda nærmere en Champions League-plass i løpet av desember. Liverpool ligger fire poeng bak fjerdeplassen etter 3-2-seieren mot West Ham.

- Jeg er meget fornøyd med spillerne. Det var en fantastisk forestilling, sier Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg tror folk tvilte på oss før kampen og tenkte at vi ville bli litt tannløse på den siste tredjedelen av banen uten vår toppspiss (Suarez). Men vi har spilt på bortebane, scoret tre mål og tatt de tre poengene vi kom hit for.

- Vi bygger sakte mot dit vi ønsker å være. Nå har vi to hjemmekamper mot Aston Villa og Fulham. Hvis vi kan utnytte det og ta 12 av 12 mulige poeng, så vil vi befinne oss langt nærmere fjerdeplassen. Det er en plattform å bygge videre på. Vi må bare ha fokus på Villa nå. I slutten av desember ønsker vi å være nærmere fjerdeplassen.

Liverpool stilte uten suspenderte Luis Suarez mot West Ham. Steven Gerrard synes kampen viste at laget ikke er et ettmannslag.
- Vi viste stor viljestyrke og besluttsomhet ved å komme tilbake. Hver seier vil gjøre mye for gruppen. Vi gjorde det ikke bare uten vår toppscorer, men uten en av toppscorere i Premier League.

- Folk vil alltid tvile på deg og stille spørsmål om hva laget vil prestere. Mange har i årevis sagt at det er et ettmannslag eller tomannslag. Vi kan ikke kontrollere hva folk sier og deres meninger, men vi vet at vi har mange gode spillere her.

- Hvis vi spiller på riktig måte og gjør som manageren ber oss om, så kommer vi til å vinne kamper.

Glen Johnson sendte Liverpool i ledelsen med et flott langskudd.
- Det var en spesiell scoring av Glen. Han er en spiller i form, fortsetter Gerrard.

- Han har vært fantastisk for oss siden starten av sesongen. Det er ikke noe sjokk for meg. Jeg har spilt sammen med ham for Liverpool og England. Hans stabilitetsnivå, og ikke bare denne sesongen, men i lang tid, har vært meget bra. Han er helt klart blant de beste høyrebackene i verden.

- Jeg synes straffesparket deres var hardt idømt. Hvis armen er ute fra kroppen, kan jeg forstå at dommerne dømmer hands, men jeg synes Joe Allens arm var nær kroppen, og det var ikke mye han kunne ha gjort.

- Jeg tror ikke vi ville ha fått den avgjørelsen dersom det hadde skjedd på motsatt banehalvdel, men det spiller ingen rolle.

- Den første halvtimen dominerte vi kampen fullstendig, og det er trolig det beste vi har spilt under Brendan.

- Etter å ha tatt ledelsen var vi meget uheldige som kom under 1-2. Dette er en vanskelig plass å komme til, men vi kjempet oss tilbake og fikk et flott resultat.