Gerrard tenker kun på Ukraina

Steven Gerrard prøver å skyve tanken om en kvartfinaleplass i EM tilside, og kun fokusere på kveldens siste gruppespillkamp mot Ukraina.

England trenger ett poeng for å være garantert en plass i kvartfinalen. Derfor har England-kapteinen fullt fokus på kveldens oppgave.

- Jeg prøver å tvinge meg selv til ikke engang å snakke om kvartfinalene, eller bli involvert i samtaler omkring dem, uttaler midtbanespilleren til Press Association.

- Det ville være å vise manglende respekt for kveldens motstander, som er veldig farlige. Om jeg begynte å prate om kvartfinalene og vi ikke kom dit, ville jeg aldri tilgi meg selv. Vi skal ta hånd om de forventningene om vi når så langt.

Gerrard frykter ikke at Ukrainas hjemmebanefordel skal få spesielt stor innvirking på kamputfallet.

- Fansen scorer ikke mål. Støynivået på tribunene scorer ikke mål. Vi bekymrer oss ikke for hvor høyt støynivået blir, eller hvordan stemningen på tribunene blir. Jeg gleder meg til kampen. 60 000 jublende fans. Det er hva du spiller fotball for.

Scouseren rapporterer om god stemning i den engelske troppen.

- Stemningen er god, og grunnen til det er hvordan vi har spilt. Alle husker at laget ikke spilte opp mot sitt beste i Sør-Afrika. Da blir det vanskelig og slitsomt. Nå har vi Wayne Rooney tilbake, og alt er positivt.

- Jeg kommer ikke til å fortelle Wayne Rooney at han ikke skal gire seg opp foran denne kampen. Det er et høyt spenningsnivå som gjør ham til den spilleren han er. Det handler om å være aggressiv på riktig måte. Vi trenger ham på banen. Det er han klar over. Han angrer på reaksjonen som førte til at han ble suspendert. Men han er en spiller i verdensklasse, og jeg ser det i øynene hans at han klør etter å komme ut på banen og prestere.