Godt fornøyd med seier i første forsøk

Brendan Rodgers var godt fornøyd med seier i sin første offisielle Liverpool-kamp. Gomel, som er midt i sesongen, var en god test for hans mannskap.

Liverpool tar med seg en 1-0-seier fra Hviterussland til returmøtet mot Gomel på Anfield om en uke. 

- Jeg er fornøyd. Det var en fremragende test for oss, sa Brendan Rodgers til pressen etter kampen.

- Gomel er godt ut i sesongen, så for oss var dette en flott kamp for å bygge opp utholdenheten, men den var også konkurransepreget. Det var meget viktig å få en god start. Det er alltid viktig å vinne enhver kamp. Jeg er glad på spillernes vegne.

- Det var meget spesielt for meg ettersom dette var første konkurransekamp. Det hadde ingen betydning hvor kampen gikk, enten det var i Hviterussland eller i Brasil. Det er en ære å være manager for denne klubben. Jeg er meget stolt av å lede spillerne og være deres manager. Forhåpentligvis kan dette være starten på mange flere seirer og positive kamper for oss.

Rodgers innrømmer at spillerne måtte jobbe hardt for seier.

- Det var vanskelig. Gomels taktiske plan var å legge seg bakpå, dekke rom og spille på kontringer. Du må være tålmodig. Mitt budskap til spillerne i pausen var å fortsette å være tålmodig, og rommene ville komme når Gomel ble slitne.

- Etter en time endret vi struktur på midtbanen, slik at vi kunne bruke Stevie foran to defensive midbanespillere. Etter hvert som kampen skred frem, begynte vi å få mer rom, samt at kvaliteten begynte å komme til syne.

Stewart Downing scoret kampens eneste mål.

- Det var et vidunderlig skudd, og det er grunnen til at vi setter ham på den siden, slik at han kan gå innover og skyte.

En lokal journalist ville vite hvor lang tid Rodgers tror det vil ta å implementer sin filosofi.

- Hvordan du spiller kampen er basert på spillerne du har. Nå er ikke troppen komplett, og vi har fortsatt en jobb å gjøre.

- Det kommer ikke til å skje over natten, og det kommer til å ta tid. Det jeg er meget fornøyd med i kveld, og som er en viktig ingrediens for suksess, er lysten og oppofrelsen. For mange av spillerne var dette deres første 90 minutter. Når du har det, har du noe å bygge videre på.

- Vi har mye å forbedre, men jeg er opprømt over fremtiden. Vi skal klare de forbedringene.

Rodgers takket folket i Hviterussland for et flott opphold.

- Jeg ønsker også å rette en stor takk til menneskene i Gomel og Hviterussland. Vi fikk en fantastisk velkomst, og gjestfriheten har vært stor. På vegne av meg selv, spillerne og Liverpool FC ønsker jeg å si mange takk. Jeg synes tilskuerne var fantastiske. Stemningen var fremragende. Det var akkurat som i England, hvor lidenskapen for fotball er fantastisk.