Godt tak på Spurs

I ligasammenheng har Liverpool vunnet 43 kamper på Anfield mot Tottenham. 19 oppgjør mot Spurs har endt uavgjort, mens gjestene har trukket det lengste strået ved 6 anledninger.

Tidligere denne sesongen tapte Liverpool 4-0 på White Hart Lane. Luka Modric, Jermain Defoe og Emmanuel Adebayor (2) gjorde målene. Liverpool fikk både Charlie Adam og Martin Skrtel utvist. Begge på stillingen 1-0 til vertene.

Liverpool var vertskap for Tottenham i sin siste hjemmekamp forrige sesong. Gjestene vant 2-0 etter scoringer av Rafael van der Vaart og Luka Modric (på straffe). Dette er faktisk Tottenhams største ligaseier på Anfield.

Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet 17 og tapt 12 av de 39 kampene mot Spurs, både hjemme og borte. Dirk Kuyt har gjort hele fire mål mot Tottenham. Mest av dagens spillere. 109 mål har blitt scoret i disse 39 kampene.

Liverpool har tapt bare en av de siste 17 ligakampene hjemme mot Tottenham. 11 har blitt blitt vunnet og fem har endt uavgjort.

Kenny Dalglish sitt mannskap er ubeseiret på 14 hjemmekamper i alle turneringer etter 2-0 tapet for nettopp Spurs i mai.

Steven Gerrard, Andy Carroll og Luis Suarez har fortsatt til gode å starte en kamp sammen for Liverpool. Trioen har faktisk kun vært på banen sammen i 69 minutter.

Craig Bellamy har gjort sju mål på sine sju siste starter for Liverpool.

I fjor vant Tottenham begge kampene mot Liverpool for første gang siden 1986/87-sesongen. Spurs er nå ute etter sin fjerde strake ligaseier over Liverpool. Man må tilbake til mars 1912 for å finne en tilsvarende seiersrekke for London-klubben mot de røde fra Anfield.

Tottenham sikter mot å vinne begge ligakampene mot Liverpool bare for femte gang, og bare for andre gang i Premier League.

Tottenham har kun klart å holde nullen to ganger på de 15 siste ligakampene på Anfield, og kun tre ganger på de siste 24 i toppdivisjonen på Anfield.

Seieren i mai var Tottenhams første på Anfield siden august 1993, da Teddy Sheringham nettet to ganger for gjestene i en 2-1 seier. Siden den gang har Spurs kun tatt åtte av 51 mulige poeng på Anfield.

Dersom Liverpool ikke klarer å score mandag kveld, vil det være første gang siden 1971/72-sesongen at Tottenham holder buret rent i to kamper på rad på Anfield.

Spurs har tapt tre bortekamper denne sesongen. 3-0 for Manchester United, 2-1 for Stoke og 3-2 for Manchester City. De har tapt to av sine 10 siste bortekamper i ligaen, men har scoret mål i alle 10.

Benoit Assou-Ekotto og Brad Friedel er de eneste spillerne som har spilt i samtlige av Tottenhams ligakamper denne sesongen. Friedel vil spille sin 290. strake kamp i Premier League på mandag.

Det er også verdt å merke seg at Gareth Bale har gjort tre mål på sine to siste kamper for Spurs.

Michael Oliver er dommer på Anfield mandag kveld. Dette blir tredje gang han dømmer Liverpool denne sesongen. Han var pipeblåser i ligacupkampen i Brighton og uavgjortkampen i ligaen borte mot Wigan.

Kilde: Liverpoolfc.tv