Godt tak på sveitsiske lag

Liverpool har kun ett tap på ni tidligere møter med sveitsiske lag. Tapet kom mot Servette i Cupvinnervupen i 1971. Liverpool er ubeseiret på de seneste åtte kampene.

Liverpool har vunnet 190 av 336 kamper i europeiske klubbturneringer. De har like mange uavgjorte og tap – 73.

125 av kampene har kommet i turneringen som nå heter Europa League. 69 er vunnet, 30 kamper har endt uavgjort, mens 26 er tapt.

Stewart Downing er den eneste Liverpool-spilleren som har figurert i alle åtte e-cupkampene denne sesongen. Syv av disse er fra start.

Liverpool har benyttet 30 spillere denne sesongen. 17 av disse spiller i Europa for Liverpool for første gang.

Bare gruppe I (Lyon, Sparta Praha, Hapoel Kiryat Shmona og Athletic Bilbao) med 30 mål har flere nettkjenninger enn Liverpools gruppe (28).

Luis Suarez har scoret 13 mål denne sesongen, og nettkjenningene har kommet på de seneste 15 kampene han har vært involvert i. Han har nettet i hver av de fem seneste kampene han har spilt.

Hvis han scorer mot Young Boys, blir han den første Liverpool-spilleren siden Gerrard i november 2007 til å score i seks kamper på rad. Gerrard endte til slutt med mål i syv påfølgende kamper.

Mot Young Boys ble Jonjo Shelvey bare den femte Liverpool-spilleren til å score to mål i en e-cupkamp etter å ha kommet inn som innbytter. I den kampen nettet Andre Wisdom i debuten, mens Oussama Assaidi og Suso spilte for første gang for Liverpool.

Det var fjerde gang Liverpool har scoret fire mål i en bortekamp i Europa – Reykjavik (1964), Crusaders (1976) og Haka (2001) er de øvrige.

Young Boys har blitt ligamester i Sveits 11 ganger. Forrige gang i 1986. De har også vunnet cupen ved seks anledninger. Senest i 1987.

Deres beste sesong i Europa var i 1959. De ble slått ut 3-1 sammenlagt av Stade de Reims i semifinalen av Serievinnercupen.

Deres største e-cupseier er 5-0 mot Limerick i august 1960. Største tapet er 0-6 mot Steaua Bucuresti i 1979/80.

Young Boys har scoret ni mål på fire gruppespillskamper så langt. Bare Lyon (11) og Dnipro (10) har scoret flere.  De har imidlertid sluppet inn hele 10 mål. Bare Rapid Wien (11) har sluppet inn flere av de 48 lagene i Europa League.

I de seneste 14 kampene har de scoret 32 mål, men forrige søndag, hjemme mot St. Gallen, holdt de nullen for første gang på 15 kamper.

De ligger på 5.plass i ligaen etter fire seirer på 15 kamper. Kun én seier har kommet på bortebane.

Raul Bobadilla er nest beste toppscorer i gruppespillet med fire mål. Napolis Edinson Cavani har nettet flest med fem. Samtlige av Bobadillas mål har kommet i de to kampene mot Udinese.

Mario Ranmondi er utestengt grunnet tre gule kort.

Israelske Alon Yefet er oppnevnt av UEFA til å dømme Liverpool-Young Boys.
 

Kilder: Liverpoolfc.com, uefa.com