Grønt lys for mållinje teknologi

FIFA besluttet i dag at det nå vil bli gitt tillatelse til å gjennomføre mållinje teknologi i hjemlig liga og cup, samt internasjonale kamper. Premier League sier at man ønsker å iverksette så fort som praktisk mulig.

- Dette er en veldig viktig dag. Det er en sak vi har hatt på vår agenda i flere år, uttaler generalsekretær Alex Horne i det engelske fotballforbundet. Horne var en av de som var til stede på et møte i Zurich i dag, og hvor et styre i FIFA besluttet at man vil godkjenne bruk av teknologi for å avgjøre om ballen er over målstreken eller ikke.

Man har hatt vellykkede utprøvinger av systemer fra Hawk-Eye og GoalRef, og som er blitt godkjent av FIFA. Hawk-Eye er et system hvor bilder vil vise om ballen var over mållinjen eller ikke og som bl.a. brukes i tennis. Goalref er en brikke som festes til ballen og dommeren vil via sitt armbåndsur få registrert om ballen er inne eller ikke.

Systemene vil bli benyttet under VM for klubblag i desember. De enkelte stadion vil få utdelt årlige sertifikat dersom de blir godkjent til å bruke målteknologi.

«Premier League har lenge vært en forkjemper for mållinje teknologi», heter det i en uttalelse fra Premier League i dag.

«Vi vil involvere oss i diskusjoner med både Hawk-Eye og GoalRef i nærmeste fremtid med tanke på å innføre mållinje teknologi så fort som det er praktisk mulig.»