Grønt lys for U21-liga

Ifølge The Independent har Premier League gitt klarsignal til å erstatte dagens reservelagsliga med en liga for spillere under 21 år. Oppstart trolig i 2013/14.

De 20 Premier League-klubbene har blitt enige om å omgjøre den nåværende reservelagsligaen til en nasjonal U21-liga for å gi unge spillere i toppklubbene et bedre tilbud.  Kampene skal nå gå av stabelen i helgene, men etter Premier League-kampene, slik at spillere på benken hos førstelagene kan få sjansen på andrelaget.

Den nye ligaen kommer nok ikke i gang før 2013/14-sesongen fordi klubbene ennå ikke har kommet til enighet om hvor mange overårige spillere hvert lag skal kunne benytte i hver kamp. Premier League ønsker nemlig også å ha et tilbud til førstelagsspillere som er på vei tilbake fra skade. Nåværende Premier Reserve League er delt inn i to avdelinger – nord og sør, men Manchester City, QPR, Stoke og Tottenham stiller ikke lag.

Blant toppklubbene skal det også være misnøye med standarden på U18-ligaen. The Independent skriver at det også skal dannes en nasjonal U18-liga for alle klubbene i Premier League og Football League med Kategori  1-status, det høyeste nivået under den nye Elite Player Performance Plan. Den nye ligaen vil gi bedre sportslig utbytte for de beste juniorlagene.