Hamann kritisk til Dalglish

Istanbul-helten Dietmar Hamann tviler på at Kenny Dalglish er riktig mann til å lede Liverpool FC i årene som kommer.

- Eierne må ta en avgjørelse om Kenny er mannen som kan ta klubben fremover. Det må komme forbedringer fra et eller annet sted, for vi har akkurat lagt en skuffende sesong bak oss, uttaler den 38 år gamle tyskeren til Daily Express.

- Det finnes ingen garanti for at klubben vil kvalifisere seg for Champions League nå til dags, ettersom det er 6-7 lag som kjemper om dette. Men når et lag som Liverpool er ute av kampen om en plass i Champions League allerede i mars eller april, så er det rett og slett ikke godt nok, fortsetter Hamann.

- Dette er en svært viktig sommer for Liverpool. Ledelsen må ta avgjørelser – gode avgjørelser. Tar de ikke de riktige avgjørelse de kommende to månedene, risikerer man at klubben ikke kommer med i Champions League igjen de neste fem eller ti årene. Det er ikke et usannsynlig scenario for øyeblikket.

- Dersom folk mener dette er standarden som Liverpool skal ligge på, og at dette er en ok sesong, når man ender 17 poeng bak fjerdeplassen, er det rett og slett ikke godt nok i mine øyne. Dersom du etter siste serierunde havner 3-4 poeng bak fjerdeplassen, så er det slikt som skjer. Men å være ute av kampen om en Champions League-plass i mars eller april – med 8-9 kamper igjen å spille og uten sjanse til å ta fjerdeplassen – er uakseptabelt.

- Jeg forventet at Kenny ville få Liverpool nærmere topp fire. Folk vil nå spørre seg hvorfor han returnerte til manageryrket, da han hadde ingenting å vinne og mye å tape på det. Det har vært gjort mange feil utenfor banen også denne sesongen.

Hamann er også kritisk til flere av Dalglish sine spillerkjøp.

- Jeg er skuffet over Downing. Han besitter et fantastisk talent, men du kan ikke spille for et lag som Liverpool og bidra med så få mål og målgivende pasninger som han har gjort denne sesongen.

- Når det gjelder Carroll, så er det fortsatt grunn til å stille spørsmål omkring ham. Han gjorde et viktig mål i semifinalen i FA-cupen, men må begynne å gjøre ting riktig. Han har gjort kun en håndfull mål det siste halvannet året. Folk ymter nå frempå om at han bør spille for England i EM. Carroll kan bli en internasjonal klassespiller om han ønsker det. Men jeg tror ikke han ønsker det. Han har alle forutsetninger til å bli en topp målscorer, men ser man på hva han har gjort de siste 18 månedene, ble han matchvinner i Blackburn og mot Everton i FA-cupen, samt at han gjorde et mål i FA-cupfinalen som ikke ble utslagsgivende.

- Han kan slå til mot Tyskland eller hvem som helst i EM, men han må begynne å gjøre dette stadig vekk, for til nå har han spilt en god kamp og så er han nesten usynlig de neste seks ukene. Det er grunnen til at Liverpool havnet der de gjorde i ligaen. De har for mange spillere som ikke presterer stabilt på et høyt nok nivå.