Håper å legge dårlige minner bak seg

White Hart Lane har så langt ikke vist seg som noen lykkebane for Martin Skrtel. I fjor ble han utvist da Liverpool tapte 4-0 i nord-London, og for tre år siden brakk han kjeven i en kollisjon med Jamie Carragher. Nå håper han lykken snur.

- Jeg ønsker helt klart ikke noen gjentakelse av det som skjedde i fjor, for det var forferdelig. Jeg spilte ute av posisjon, og endte opp med å bli utvist. Året før brakk jeg kjeven da jeg skallet sammen med Carra, men slik er fotballen og jeg må glemme disse tingene og se fremover, sier Skrtel til Liverpool Daily Post.

- Jeg hadde ingen god start på denne sesongen. Det var noen kamper der jeg ikke presterte på topp, og jeg gjorde noen feil. Jeg følte meg ikke helt i form i begynnelsen, men i løpet av de par siste månedene føler jeg at jeg har blitt bedre og bedre, sier Skrtel om denne sesongen.

- Vi har holdt nullen i noen kamper nå, og har gått åtte kamper uten å bli slått, så det er definitivt bedre nå enn det var til å begynne med.

- Det har blitt gjort en del endringer siden den nye manageren kom inn. Han prøver selvsagt å forandre måten vi spiller på, og er opptatt av at vi skal bygge spillet vårt bakfra og så videre. Det var kanskje en av grunnene til at ting ikke gikk så bra i starten av sesongen. Det er ikke lett å endre måten du spiller på, men nå har vi blitt mer vant til det, og det vises i spillet vårt og resultatene våre.

- Manageren ønsker at forsvarerne skal sette i gang spillet bakfra og forsøke å spille seg ut av forsvar. Det var kanskje grunnen til feilen jeg gjorde med tilbakespillet mot Manchester City, minnes 27-åringen.

- Jeg ønsket at vi skulle holde ballen i laget, så jeg forsøkte å spille den tilbake til Pepe, men jeg så ikke at Tevez var der. Det var et forferdelig øyeblikk for meg. Hadde jeg vært i samme posisjon i fjor ville jeg trolig ha prøvd å spille ballen fremover, for det er enklere. Dette har dog ikke ført til at jeg frykter å holde på ballen. Det har kun fått meg til å innse at jeg må være mer forsiktig, og skaffe meg bedre oversikt over hva som foregår bak meg i tilfelle noen er der. Dette var et øyeblikk jeg bare måtte legge bak meg. Dersom manageren ønsker at vi skal spille oss ut bakfra, er det hva jeg vil forsøke å gjøre.

Skrtel får i kveld bryne seg på Jermaine Defoe, som har gjort 10 mål for Tottenham denne sesongen, inkludert to i 3-1 seieren over West Ham i helgen. Men dette frykter ikke slovaken, da han spiller mot Luis Suarez på trening hver dag.

- Det er ikke enkelt å spille mot Luiz. Han er utrolig god, og jeg er glad for at han har begynt å score mange mål. Det er bra for ham, og det er også bra for oss. Helt fra sin første kamp for klubben viste han hvilken stor spiller han er, men han har ikke alltid fått så mange mål som han fortjener. Nå får han det, og jeg håper det fortsetter slik.

- Luis har alt som skal til for å gi Premier League-forsvarere mareritt, og jeg mener han er den beste spissen ligaen for øyeblikket. For meg er dette en utfordring hver dag, da jeg må spille mot ham på trening. Vi snakker sammen hele tiden, og utfordrer hverandre. Han forsøker å score, og jeg forsøker å stoppe ham.

- Det er god trening for meg å markere ham og forsøke å hindre ham i å score, for klarer jeg det mot den beste spissen i Premier League er det en god forberedelse for meg til kampene.