Hillsborough-ofrene ble minnet på Anfield

Pårørende familier etter tragedien for 23 år siden og flere tusen støttespillere møtte opp for å markere årsdagen til de nittiseks som omkom i Sheffield.

Den årlige minnegudstjenesten på Anfield gikk av stabelen tidligere i dag, klokka 15.45. The Kop ble fylt opp av både Liverpool- og Everton-supportere, pårørende og Liverpool-spillere. De kom for å vise respekt og ære ofrene fra Hillsborough Stadium 15. april 1989, i FA-cupsemifinalen mot Nottingham Forest.

Et lys ble tent for hvert av de nittiseks som omkom, og navnene ble lest opp via høytaleranlegget.

Det ble også holdt ett minutts stillhet klokka seks over tre, lokal tid, nøyaktig samme tidspunkt dommeren valgte å blåse av kampen for 23 år siden, en kamp Kenny Dalglish også hadde jobben som Liverpool-manager. 

Margaret Aspinall fra Hillsborough Family Support Group var en av flere taleholdere. Hun ønsket først og fremst å vise takknemlighet for den massive støtten det siste året, og nevnte flere sentrale personer og organisasjoner som har bidratt, spesielt i Underhuset i fjor høst.

- Uten deres hjelp ville vi ikke vært der vi er i dag.

Aspinall kom også med et motsvar og stikk til komiker Alan Davies, som nylig latterliggjorde Liverpool FC for å nekte å spille kamper 15. april.

- Når visse mennesker kommer med kommentarer om at Liverpool Football Club bør spille kamper den 15. april, da er jeg redd den personen bør lære seg å holde sine kommentarer og meninger for seg selv. Fordi når slike kommentarer sårer og støter såpass mange tusen mennesker, er det åpenbart at han ikke har noe annet å bry seg om i sitt liv, i motsetning til det vi har gjort i 23 år, fortalte Aspinall til øredøvende jubel fra The Kop.