Hodgson forhørte seg med Rodgers først

Landslagssjef Roy Hodgson forhørte seg med Brendan Rodgers før han valgte å ta med Raheem Sterling i troppen til kveldens VM-kvalifiseringskamp mot Ukraina.

The Guardian melder at Hodgson ringte Rodgers for å diskutere uttaket. Det er mindre enn en uke siden Sterling debuerte for England U19, og Rodgers ba nylig om at Sterling ikke ble forfremmet til U21-landslaget for tidlig.

Rodgers sa i den forbindelse at «Spillere kan bli forfremmet for raskt. Det har skjedd ofte i dette landet. De spiller en god kamp, og blir hyllet som superstjerner».

- Jeg har snakket med Brendan Rodgers og klarert dette med ham, og han er tilfreds. Han ble trolig overrasket, men jeg forklarte hvordan jeg tenkte i forbindelse med uttaket av Sterling. Jeg kommer til å gjøre dette helt klart for Raheem også. Han vil være heldig om han kommer nær banen, for vi har plenty med spillere i troppen som ble tatt med før han ble det. Jeg håper bare at Raheem tar dette på riktig måte, uttaler Hodgson.

- Jeg håper at han innser at det er stort å bli invitert med i landslagstroppen. Han må ikke tro at han nå har blitt fast inventar, og har fått sitt gjennombrudd. Til neste tropp må han forsøke å bli tatt ut som en av de 23 i den opprinnelige troppen. Vi vil følge ham tett foran våre kamper i oktober, for å se om han fortjener en plass i troppen, fortsetter landslagssjefen.

- Brendan var enig i at det ville være fint for Raheem å oppleve stemningen rundt en stor kamp som dette, men vi snakker om et ungt og bråmodent talent. Han har hatt enorm fremgang, og vi er alle opptatt av å ta bort forventningspresset fra ham så mye som vi kan. Jeg kan ikke forhindre at folk snakker om uttaket. Det er bare naturlig. Men vil gjøre det helt klart for Raheem at han har gjort en flott start og at vi er interessert i ham og hans fremgang, men at han likevel ikke skal legge for mye i uttaket annet enn at vi følger med på utviklingen hans, avslutter Hodgson.

- Vi har alltid sett på Raheem som et spesielt talent, så det er veldig gledelig å se at han har blitt tatt ut for A-landslaget, uttaler Liverpools akademidirektør, Frank McParland, til The Guardian.

- Da vi kjøpte ham var det vanskelig å si om han ville nå så langt, for han var bare 14 år gammel, og det er så mye som kan skje i en ung gutts utvikling. Hvor de bor, om de bor sammen med sine foreldre, håndterer vi dem riktig – alt dette spiller inn. Han fikk hjemlengsel, og vi hentet moren hans opp til Liverpool, og han har blomstret etter det. Han er rask, intelligent på banen, og jobber ekstremt hardt. En vinner, skryter McParland.