Houllier til Salzburg

Gerard Houllier er ansatt som sportsdirektør i den østerrikske klubben Red Bull Salzburg. Harry Kewell returnerer til England. Danny Murphy til Blackburn.

Red Bull Salzburg har opprettet en ny lederstruktur. I den den forbindelse er Gerard Houllier ansatt som den østerrikske mesterklubbens globale sportsdirektør, mens Ralf Rangnick har fått jobben som sportsdirekør. Roger Schmidt er utnevnt til hovedtrener.

Harry Kewell har avslått tilbudet om en ny kontrakt med Melbourne Victory. 33-åringen returnerer til England av familiære årsaker. Den australske landslagsspilleren kom til Melbourne Victory foran forrige sesong og nettet åtte mål på 25 kamper i 2011/12-sesongen. Kewell har bestemt seg for å reise tilbake til England der hans svigermor er alvorlig syk.
- Det var en av de vanskeligste avgjørelsene vi har måttet ta. Jeg trivdes med å spille for Victory og bo i Melbourne, men familien kommer først. Sammen tok vi en avgjørelse som var best for oss, og det var å være nær familien på dette tidspunktet, sier Harry Kewell ifølge Liverpool Echo.

Danny Murphy har signert en toårskontrakt med Blackburn. 35-åringens avtale med Fulham gikk ut i sommer. Midtbanespilleren var i Liverpool fra 1997 til 2004, og var med å vinne FA-cupen (2001), Ligacupen (2001, 2003) og UEFA-cupen (2001) i sin tid i Anfield-klubben.

To tidligere reservelagsspillere i Liverpool har skiftet klubb. Steven Gillespie har sluttet seg til den nye ligaklubben Fleetwood Town fra Colchester for et ikke offentliggjort beløp. 27-åringen scoret 28 mål på fire sesonger for Colchester, inkludert 12 mål på 36 kamper forrige sesong. Alan Navarro har blitt frigitt av Brighton. 31-åringen har nå signert en toårskontrakt med Swindon.