Hyller ungdommen

Jamie Carragher hyller Liverpools unge og fremadstormende spillere, men Rodolfo Borrell advarer de unge spillerne om at ikke alle vil nå toppen.

Raheem Sterling, Andre Wisdom og Suso var alle på banen da Liverpool utlignet til 1-1 mot Chelsea, og Jamie Carragher hyller nå trioen for deres innsats så langt denne sesongen.

- Disse spillerne har gjort det veldig bra hele sesongen. Å dra til et sted som Stamford Bridge og få med seg ett poeng lover bra for fremtiden. Dette var trolig den vanskeligste bortekampen vi har hatt så langt denne sesongen, uttaler Carragher til Liverpool Echo.

- De unge guttene som spilte kampen – Andre, Raheem og Suso – spilte alle viktige roller. Jeg syntes Suso gjorde det veldig bra da han kom inn, og han gjorde det samme da han kom inn mot Anzhi i Europa League.

- Denne gangen spilte de ikke bare mot ett av de beste lagene i England, men også ett av de beste lagene i Europa. Det er en flott læringskurve for dem. De gjør det veldig bra for oss, og det er grunnen til at manageren fortsetter å ta dem med på laget.

- De vil i fremtiden dra store fordeler av de erfaringene de nå høster. De skal ha honnør for sin innsats, og manageren skal ha honnør for at han har satset på dem. Han har vært veldig modig som har gitt så mange unge spillere en sjanse, avslutter Carragher.

U21-trener Rodolfo Borrell bruker nå karer som Sterling og Suso som eksempel på at det er mulig å komme opp gjennom egne rekker og få spille for førstelaget.

- Det skal være veldig vanskelig å spille seg inn på førstelaget, fordi førstelaget skal ha en sterk tropp. Nå virker det enkelt fordi Raheem, Suso og Wisdom har klart det. Jeg tilbrakte 14 sesonger i Barcelona, og så at det kunne være vanskelig å få sitt gjennombrudd. Spillere nådde et vist nivå. Problemet var ikke at de ikke var gode nok, men at det var for mange spillere, slik at det ikke ble plass til alle.

- Så alle vil ikke klare å nå førstelaget. Vi er fornøyd med de spillerne vi har, som jobber hardt. De må ta ett steg om gangen. Det er selvsagt til stor hjelp for dem å se at Sterling, Wisdom og Suso spiller fast på førstelaget. Men de må også forstå at for å klare det samme må de jobbe hardt hver eneste dag. Det blir ikke enkelt.