Johnson øyner Wembley-retur

Den engelske landslagsbacken vant sitt første trofé med Liverpool i går, og 27-åringen ser gjerne at Merseyside-klubben returnerer til Wembley i FA-cupen.

Høyrebacken holdt hodet kaldt under straffesparkkonkurransen mot Cardiff, og satte ballen høyt i mål bak Tom Heaton. En av grunnene til at Glen Johnson valgte å flytte til Liverpool for tre år siden var nettopp for å kunne feire for slike pokaler de rødkledde vant i hjembyen til Liverpools nummer 2.

- Dette er hvorfor en signerer for Liverpool Football Club. Det er en fantastisk klubb, vi har noen fantastiske stjerner og spillere, og selvfølgelig medaljene – jo flere, jo bedre!

- Slike turneringer er hva fotball handler om – å nå helt til finalen, og vinne slike troféer. Det er det alt handler om, og det er grunnen til at vi trener dag ut og dag inn.

- Ord kan ikke beskrive det. Det er fantastisk – dette er hva spillerne har jobbet så hardt for, og jeg mener vi fortjener det. Vi klarte ikke å spille ikke opp mot vårt beste gjennom kampen, men jeg hadde hele tiden troen på at vi skulle klare det. 

Spilleren som ble kjøpt av Liverpool for over £17 millioner i 2009 takket også støtten fra supporterne på Wembley, og skryter av hvordan de holdt trykket oppe gjennom samfulle 120 minutter. 

- Det er hva en trenger i slike kamper. Vi er veldig takknemlige for støtten, og jeg håper de nyter dette nå. Spillerne merket kjøret – mange fikk kramper mot slutten, men fikk inspirasjon av å høre dem synge på tribunen, slik at klarte vi gi på litt ekstra mot slutten.

Glen Johnson forklarte også hvordan Steve Clarke snakket med ham før straffesparkkonkurransen, for å se om Glen ønsket å være en av de utvalgte foran mål.

- Clark spurte meg, og jeg svarte ja.

- Jeg måtte bare prøve å ikke tenke på noe som helst, annet enn at det var meg mot målvakten. Så jeg prøvde å roe meg ned, og bare sette ballen i mål.