Kampfakta: Liverpool 4-1 Chelsea

Etter en lang sesong der gledesstundene har vært få, var det på sin plass å avslutte med stil foran 40 000 trofaste på siste hjemmekamp for sesongen.

Motstanderen var Chelsea, som for bare 3 dager før, slo oss i finalen på Wembley. Og skulle vi klare å ta igjen byrival Everton på slutten av sesongen, så var kun seier godt nok mot cupmesterne fra London.

Første omgang:

Liverpool fikk den første sjansen allerede etter sju minutter, da Carroll fikk en lang ball i beina, og spilte til Suarez. Uruguayaneren slo en frekk tunnel på John Terry, men avslutningen gikk til side for målet til Ross Turnbull og Chelsea. 10 minutter senere satte Ivanovic en støkk i alle røde. Serberen fikk stå fullstendig fri etter en corner fra Malouda, men headingen går på innsiden av stolpen og ut. Få minutter senere så sitter den endelig etter et klassisk Suarez-raid, vår nr.7 lurer alle, slår tunnel på Terry og trekker seg helt ned mot dødlinja. Han legger ballen ut femogførti grader, der kommer Essien på et returløp, han rekker ikke å reagere, og løper ballen inn i egen kasse, 1-0.

7 minutter senere herjer Carroll og Suarez med Terry igjen. Carroll slår kveldens tredje tunnel på Chelseakapteinen, og like etter så sklir han idet en gjennombruddspasning slåes fra The Reds. Hendo ser at Terry ligger å smaker på matta, og er alene mot Turnbull. Han er iskald, og setter den trygt ned i høyre hjørne, 2-0. 5 minutter senere får vi corner, den vippes inn mot Carroll som knuser Terry i lufta. Ballen lander på hodet til Agger, og 3-0.

Vi har flere halvsjanser på de neste 5 minuttene, helt til Torres plutselig viser litt gammel klasse, da han rykker seg forbi forsvaret til Liverpool og hamrer ballen i tverrliggeren, men idag hadde faktisk Liverpool marginene på sin side. Eller ikke alle da, Downing vipper opp ballen på rundt 23 meter, men skuddet går i tverrligger. Ikke helt ulikt Luis Garcias mål mot Juventus i Champions League, som sikkert mange husker, men uheldigvis for Downing gikk det altså ikke inn. Men på overtid var det nytt håp for Downing, da Ivanovic slår ned Carroll i feltet, og dommeren peker på ellevemeteren. Men ei heller da klarte han å putte, den berømte stolpen stod nok en gang i veien. 3-0 til pause.


Pausestats:
 

Hva?

Liverpool

vs

Chelsea

Possesion

58.4

-

41.1

Antall pasninger

262

-

180

Vellykkede

222(85%)

-

145(81%)

Skudd

14

-

5

Innlegg

11

-

8




Andre Omgang:
Roberto Di Matteo hadde kommet med en riktig klar tale om at Chelsea ikke kunne fortsette sånn som de gjorde. Iallefall å det slik ut, Chelsea var mer aggressive i åpningsminuttene enn det de var i førsteomgang, og det får de betalt for. Jonjo Shelvey river ned Ramires på Chelseas høyreside, og Londonerne får frispark. Malouda slår den inn til Ramires som får styre den inn med sine edlere deler. Uansett dårlig markering, og noen litt nervøse Liverpoolsupportere rundt om. Men det var det egentlig ingen grunn til, for dette var Liverpools dag. For 4-1 skulle også komme, Ross Turnbull skal slå en lang ball opp mot Chelseas spisser, men bommer totalt og treffer Shelvey som står på 26 meter. Han tar den på halvspretten og setter den ganske pent, tross for et åpent mål, 4-1.
Resten av kampen går litt frem og tilbake, den største sjansen etter det siste målet kom til Chelseas innbytter Lukaku, som får heade fra 6 meter. Reina redder mesterlig, og er tydelig fornøyd selv. Unggutten Raheem Sterling fikk også noen minutter, og kom seg til  avslutning bare sekunder etter han gikk utpå, men det ble ingen mål den siste halvtimen.

 


En tabell som viser hva lagene foretok seg offensivt i kampen:

 

Hva?

Liverpool

vs

Chelsea

Possesion

53.0%

-

47.0%

Antall pasninger

459

-

394

Vellykkede

382(83%)

-

317(80%)

Skudd

23

-

11

På mål

6

-

2

Innlegg

19

-

15

Vellykkede

6(32%)

-

5(33%)

Innkast

16

-

29

Vellykkede

12(75%)

-

25(86%)

Cornere

7

-

4

 

Så over til det defensive:

 

Hva?

Liverpool

vs

Chelsea

Taklinger

21

-

20

Vunnet

14

-

12

Possession dueller

101

-

101

Vunnet

57

-

43

Brudd i spillet

9

-

19

Possession vunnet i den defensive 3. delen

31

-

18

Sjanser slipt til

11

-

24

Blokkeringer

4

-

6

Klareringer

20

-

17


Over til litt spillerstatistikk:

 

Spiller

Vellykkede pasninger

Reina

11 (65%)

Johnson

34 (97%)

Carra

48 (83%)

Skrtel

41 (98%)

Agger

29 (73%)

Downing

36 (82%)

Hendo

39 (100%!)

Shelvey

54 (83%)

Maxi

33 (87%)

Suarez

27 (75%)

Carroll

18 (63%)


Her ser vi at Shelvey har tatt rollen som ballfordeler, mens også Henderson har slått gode pasninger. I tillegg til å ha truffet med alle pasningene sine, så scoret han ett mål, vant 3/3 taklinger, og slo 40% av pasningene sine fremover på banen. Og selv om vi ser at Carroll hadde svak rate på pasningsstatistikken, så vant han 7/7 luftdueller, 14/22 bakkedueller, og hadde en assist!
  


Maxi Rodriguez og Dirk Kuyt spilte trolig sine siste kamper på Anfield.


Til slutt litt fakta og trivia i Opta-stil:

  • * Raheem Sterling er den yngste spilleren som har spilt i PL i år.
  • * Liverpool har nå 33 skudd i stengene denne sesongen.
  • * Jamie Carragher vant 8/8 dueller, og 2/2 taklinger mot Chelsea.
  • * Andy Carroll vant 7/7 luftdueller mot Chelsea, mer enn hele Chelsea tilsammen.
  • * Liverpool har scoret bare på 1/6 straffespark denne sesongen.


Om du ønsker flere slik facts og statistikker anbefaler vi deg å følge denne twitter-siden: OptaNorLFC