Kampfakta: Norwich – Liverpool 0-3

Dette var oppgjør nummer 58 mellom de to lagene i serie sammenheng, men bare nummer 10 i Premier League. Liverpool har spilt 29 kamper på Carrow Road, og har nå vunnet 12 av de. Ikke akkurat en favoritt-bane altså.

Dette var en kamp som skilte seg ut fra alle de andre kampene Liverpool har spilt denne sesongen. Vi kunne bruke ordet «effektivitet» i positivt fortegn for kanskje første gang denne sesongen. Fordi vi var faktisk effektive i dag, for første gang denne sesongen satte Suárez alle skuddene som traff målet – i målet.

Det var en «pasningskamp» tilnærmet det vanlige, vi traff med 79% av pasningene – noe som er litt under snittet denne sesongen – som er på 81%. Litt interessant er det, vi slo bare 36% av pasningene fremover i banen – sammenlignet med snittet vårt på 49% av pasningene fremover. Kanskje ‘tålmodighet’ er et nøkkelord som King Kenny bør lukte litt på?

Vi startet kampen som vanlig bra og i løpet av den første halvtimen hadde vi slått 232 pasninger, 190 av de til medspiller som gir oss 81% og det vanlige snittet – vår beste periode i kampen. I denne perioden kom òg to av målene – begge signert Luis Suárez som før denne kampen hadde like mange stolpeskudd som han hadde scoringer. Suárez’ tredje scoring ble i følge ESPN scoret fra en avstand på 50.72 meter, for de som er forundret over dette da Suárez var noen meter inne på Norwich’s banehalvdel – Carrow Road er 103 meter lang og Suárez var litt mer ute til høyre på banehalvdelen enn det først kan se ut som.

Hva lagene foretok seg offensivt i banen:

Hva?

Norwich

Liverpool

Possession

44.3%

55.7%

Antall pasninger

448

568

Vellykkede

353(79%)

451(79%)

Skudd(på mål)

9(1)

16(5)

Innlegg

16

11

Vellykkede

5(31%)

3(27%)

Innkast

22

25

Cornere

5

7

Stolpeskudd

0

1

 

Én ting jeg umiddelbart legger merke til når jeg ser dagens statistikker er hvor få innlegg vi hadde i denne kampen, bare 11 innlegg gjennom de 90 minuttene med fotball. I gjennomsnitt har vi denne sesongen slått 29.3 per 90 minutt – altså 1028 innlegg totalt. Soleklart flest innlegg i Premier League. Ser vi kanskje konturene av en ny type fotball? 497 pasninger har vi slått i snitt denne sesongen og 443 kortpasninger i snitt – dagens kamp ga oss 568 pasninger derav 512 korte pasninger. Prøver vi å komme oss litt bort fra det vi har gjort stort sett hele denne sesongen – spille ut på kant og slå innlegg? Det funket hvertfall veldig bra i dag, jeg vet ikke om det var tilfeldig eller ikke, men faktum er at vi var det førende laget og scoret tre mål mer enn motstanderen.

Ballinnehavet var der det pleier, 55.7% er 1.2% mindre enn snittet denne sesongen. Vi er stortsett det førende laget, men det har ofte skortet på effektiviteten. Det gjorde det ikke i dag, 18 % av skuddene havnet i mål – sammenlignet med 6% som er sesongsnittet. Disse statistikkene viser egentlig ganske greit at det er effektivitet det har stått på denne sesongen. Manchester United har til sammenligning med Liverpools 6% hele 14% uttelling på skuddene sine – best i ligaen.

Så over til det defensive:

Hva?

Norwich

Liverpool

Taklinger

21

11

Vunnet

18(85%)

9(81%)

Possession dueller

67

67

Vunnet

34(50.7%)

33(49.3%)

Possession vunnet i den defensive 3. delen

26

45

Sjanser slipt til

16

9

Blokkeringer

4

2

Klareringer

39

23

Brudd i spillet

20

14

 

Liverpool vant ballen i den defensive tredjedelen hele 45 ganger i dag, og slapp bare til ett eneste skudd på mål på Carrow Road i ettermiddag. Savnet av murbrekker Skrtel ble fylt med en tilsynelatende skjerpet og konsentrert Carragher, som ikke akkurat har imponert denne sesongen -  men kom absolutt bra ut av det i dag. Norwich var veldig tamme og vi behøvde bare å sette inn 11 taklinger – 8 mindre enn snittet denne sesongen. Vi slapp bare Norwich til med 9 skudd, 4 av de innenfor boksen, samtlige av de utenfor målet til Reina.

Det defensive fungerte alt i alt greit mot et lag som ikke var særlig ivrige på å komme seg fremover i banen og skape sjanser, vi holdt nullen for 12. gang denne sesongen.

 

 

 

Spiller

Vellykkede pasninger

Reina

52%

Johnson

81%

Carragher

76%

Agger

80%

Enrique

80%

Downing

86%

Henderson

77%

Gerrard

84%

Bellamy

93%

Shelvey

82%

Suárez

64%

 

Bellamy vår beste spiller med 52 av 56 pasninger til medspiller.
Ellers velger jeg å rette et lite fokus på Jordan Henderson – som “bare” traff med 77% av pasningene sine i dag, men til tross for denne statistikken virket Jordan Henderson veldig rolig og balansert i spillet sitt. Han fikk utdelt balanse-rollen i laget og utførte den med stor ro og kompetanse i dag – litt som en slags Michael Carrick i United. 40 av 52 pasninger til medspiller, og 8 av 12 pasningene han bommet på var lengre pasninger. Henderson vant begge taklingene han utførte, vant possession fire ganger i den defensive tredjedelen og to ganger i midtbaneleddet. En spiller som Henderson vil nok aldri få den annerkjennelsen han fortjener, litt som nevnte Carrick – men i dag viste han hvertfall tegn til forbedring og så ut til å spille i en rolle han behersker.

Til slutt litt fakta og trivia i Opta stil:

3 – Alle skuddene til Luis Suárez som traff mål – endte opp som mål. Klinisk

1 – Luis Suárez scoret sitt første hattrick i Liverpool-trøyen, forhåpentligvis ikke det siste. Hattrick-hero.

50.72m – Distansen Suárez’ tredje mål kom fra. Prikkskytter.

31 – Det obligatoriske stolpeskuddet kom i dag òg, vi er nå oppe i 31 stolpeskudd, og ikke ett stolpe-inn. Uflaks/udyktighet.

291 – Luis Suárez brukte i snitt 291 minutt per mål før han fikk dommen i Desember, etter at han kom tilbake scorer han hvert 153. minutt. Uthvilt.

4. – Liverpool ville vært på 4. plass om alle stolpeskuddene i Premier League denne sesongen blir regnet som mål. Champions-League.

8 – Før denne kampen hadde Suárez like mange stolpeskudd som han hadde scoringer. 11 mål nå og fortsatt 8 stolpeskudd. Lekent.

Om du ønsker flere slik facts og statistikker anbefaler vi deg å følge denne twitter-siden: OptaNorLFC