Kan bli best i by'n

En periode så det ut til at Liverpool måtte nøye seg med en 8. eller 9.plass i Premier League, men har nå mulighet til å forbigå Everton i ligaavslutningen og ta 7.plassen.

Everton har vist god form i Premier League og så ut til å havne foran Liverpool på tabellen. De blå hadde en stund et forsprang på de røde. Foran ligaavslutningen er det imidlertid svært jevnt om 7.plassen i Premier League.

Liverpool har 52 poeng etter gårsdagens 4-1-seier mot Chelsea. Ettersom Everton kun klarte 0-0 mot Wolverhampton i helgen, betyr det at kun ett poeng skiller lokalrivalene før siste kamp

Hvis Liverpool vinner borte mot Swansea og Everton avgir poeng, er 7.plassen sikret. Selv ved uavgjort kan Kenny Dalglish’ mannskap passere Everton, men da må «The Toffees» tape mot Newcastle.

Fulham, som vant mot Liverpool på Anfield i forrige uke, har også 52 poeng (likt med Liverpool), men har ni mål dårligere målforskjell. Så også London-laget vil definitivt havne bak Liverpool med rød seier mot Swansea. Ved maks uavgjort for Liverpool, samtidig som Everton ikke vinner, kan Fulham knipe 7.plassen.

Kampen om 7. plassen
7. Everton 53 poeng (+8)
8. Liverpool 52 poeng (+8)
9. Fulham 52 poeng (-1)

NB! Kampen om 7.plassen er kun av akademisk interesse – og for å ende høyere enn Everton. 7.plassen gir ikke plass i Europa League.

Ligarunde 38
Swansea-Liverpool
Everton-Newcastle
Tottenham-Fulham