Kenny er ubeseiret mot Chelsea

Kenny Dalglish er fortsatt ubeseiret mot Chelsea som Liverpool-manager. Steven Gerrard kan bli den første Liverpool-kapteinen som løfter FA cuptroféet to ganger. Nyttig og unyttig statistikk og funfacts foran finalen i morgen.

Liverpoolfc.tv og Ged Rea har samlet sammen en haug me statistikker og funfacts fra tidligere møter mellom Liverpool og Chelsea foran morgendagens finale i FA Cupen.

De røde har spilt 410 kamper totalt i FA cupen, og står med 219 seire, 89 uavgjorte og 101 tap.

En har møtt Chelsea i turneringen ved ni tidligere anledninger - Liverpool står med fire seire og Chelsea med fem. Sist var i semifinalen på Old Trafford i 2006, da Liverpool vant 2-1.

Liverpool har vunnet turneringen syv ganger, og dette blir den 14. finalen. Chelsea står med seks FA cuptriumfer og spiller i morgen sin 11. finale. Kun Manchester United (18) og Arsenal (17) har spilt flere finaler enn de røde.

Dette er Liverpools første FA cupfinale siden de slo West Ham i Cardiff i 2006, og den første på Wembley siden tapet for Manchester United i 1996.

Dersom det skulle gå til straffesparkskonkurranse har Liverpool statistikken på sin side, ettersom de har vunnet alle sine straffesparkskonkurranser i FA Cupen tidligere, og står med 11 seire på 13 mulige i alle turneringer.

Skulle Liverpool vinne i morgen vil de være den første klubben som vinner Carling Cup og FA cupen i samme sesong ved to anledninger. Tidligere har Arsenal (1993), Liverpool (2001) og Chelsea (2007) klart det den hjemlige dobbelen.

Kenny Dalglish leder Liverpool i sin fjerde finale, og dette er hans femte i karrieren. Dalglish kan bli den fjerde manageren siden krigen som leder tre FA cupvinnere. Bill Nicholson, Arsene Wenger og Alex Ferguson er de andre.

Dalglish har aldri tapt mot Chelsea som Liverpool-manager, og står med 10 seire og tre uavgjorte på sine tretten kamper mot London-laget.

Steven Gerrard har kun scoret ett mål på 32 kamper mot Chelsea, men kan bli den første Liverpool-kapteinen som løfter FA Cup-troféet to ganger.

Luis Suarez kan bli den første spilleren som scorer i tre runder på rad siden Emile Heskey gjorde det i 2000/01-sesongen. Suarez har scoret i de FA cupkampene han har spilt denne sesongen. Suarez kan komme til å spille sin 50. kamp for de røde. Han har scoret 21 mål på de foregående 49 kampene.

Dette er klubbens 34. kamp på Wembley, de har vunnet 18 før denne.

I cupene denne sesongen står man med 11 seire og en uavgjort.

Liverpool har scoret 17 mål og sluppet inn fem på kampene så langt. En har til gode å holde nullen. Chelsea står med 18 mål på sine seks kamper, og har fire innslupne.

Dette er Chelsea sin fjerde finale på seks år. De vant cupen i 2007, 2009 og 2010, og røk ut på straffer mot Everton i fjorårets semifinale.

Didier Drogba har scoret i klubbens tre siste finaler, og kan sette en rekord dersom han scorer i morgen. Han har scoret hver gang han har spilt på Wembley (7). Ivorianeren har scoret 10 ganger på 27 kamper mot Liverpool for Marseille og Chelsea. Frank Lampard har spilt mot de røde 42 ganger, og scoret åtte mål.

Chelsea har vunnet 11, spilt tre uavgjort og tapt to etter at Roberto di Matteo overtok managerjobben på Stamford Bridge.

Phil Dowd var også dommer da Liverpool og Chelsea møttes i Carling Cup tidligere denne sesongen. Den kampen vant de røde.